RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Berit Løkke Andresen sier det er et sjansespill å krysse Mosseveien ved Katten for å komme til bussholdeplassen på andre siden. Det hender beboerne på nedsiden av Mosseveien ikke rekker over før bussen går, og må vente en halvtime på neste avgang.
Berit Løkke Andresen sier det er et sjansespill å krysse Mosseveien ved Katten for å komme til bussholdeplassen på andre siden. Det hender beboerne på nedsiden av Mosseveien ikke rekker over før bussen går, og må vente en halvtime på neste avgang.

Et sjansespill å rekke bussen

Reidar Rørkolls leieboer ble drept da han løp over Mosseveien, sønnen hans skadet seg stygt på holka i den bekmørke tunnelen under veien. Begge skulle rekke bussen på andre siden av E18.

LJAN: 92 år gamle Reidar Rørkoll bor på nedsiden av Mosseveien like ved badeplassen Katten. Han er selv for dårlig til bens for å løpe etter bussen, men han kjemper fortsatt en kamp for å gi naboene sine en tryggere måte å krysse den sterkt trafikerte hovedveien på.

Brev på brev

Allerede for seks år siden henvendte jeg meg til Statens vegvesen for å få en overgang til bussholdeplassen på andre siden. Jeg fikk kun et høflig brev tilbake hvor det stod at de ikke hadde penger til å foreta seg noe. Men jeg gir meg ikke så lett. Derfor sendte jeg i november 2008 et nytt brev til samme adresse. Undertegnet av 15 naboer. Nå håper jeg de ikke ignorer meg, men kommer med et ordentlig svar, sier Rørkoll.

I sitt brev beskriver han hvilken risiko det er å måtte krysse tre kjørefelt for å komme over til bussholdeplassen.

Hastigheten her er 50 km/t, men utenom rushtiden er farten ofte høyere, særlig i kollektivfeltet kjøres det fort. Jeg foreslår derfor at vi må få en oppmerket, skiltet og lysregulert overgang.

Rørkoll ber også om at man ser på tunnelen under Mosseveien, fra Katten til Siksakveien.

Helt ubrukelig for eldre og mødre med barnevogn. Lyset virker ikke, den er full av snø og issvuller og sperret med kjetting fra inngangen ved Katten, skriver han.

LES OGSÅ: Svaret er nei

Bedre holdeplass

I tillegg til et gangfelt, ber Rørkoll også om en utvidelse av bussholdeplassen ved Katten på vei ut av sentrum.

Slik det er nå må bussen stoppe i veibanen. Det skaper kø, farlige forbikjøringer, og gjør kryssing av vei uoversiktelig og risikabelt. Bilhengere er også et faremoment, da hengeren ofte slår seg inn på det smale fortauet, forklarer han.

Berit Løkke Andresen er en av naboene som har skrevet under på Rørkolls brev.

Alt er forbundet med fare ved å bo på Mosseveien. Vi hører stadig tuting og hvinende bremser. Det er rart det ikke skjer ulykker her, sier hun.

Vi har måttet lære oss å finne en luke, å vente lenge nok. Det hender bussen kjører fra oss fordi vi ikke rekker over veien, legger hun til.

Løkke Andresen synes Rørkolls engasjement er beundringsverdig.

Jeg håper vi får en positiv tilbakemelding på brevet, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere