RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et skritt nærmere planfritt kryss


Foran: Aud Kvalberg (Krf), Bård Folke Fredriksen (H), Mazyar Keshvari (Frp) og Ola Elvestuen (V) vil utrede mulighetene for et planfritt kryss på Vinderen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Foran: Aud Kvalberg (Krf), Bård Folke Fredriksen (H), Mazyar Keshvari (Frp) og Ola Elvestuen (V) vil utrede mulighetene for et planfritt kryss på Vinderen. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
De borgerlige budsjettkameratene har satt av én million kroner til å utrede planfritt kryss på Vinderen.

VINDEREN: Byrådspartiene Høyre og Frp har kommet til enighet med Venstre og Krf om at én million kroner av budsjettoverskuddet fra 2008 skal brukes til å utrede planfritt kryss på Vinderen.

- Vi har vurdert dette flere ganger, men kostnaden har blitt vurdert som veldig stor i forhold til en kollektivløsning, sier Høyres gruppeleder Bård Folke Fredriksen når Ullern Avis Akersposten møter budsjettkameratene i Vinderenkrysset.

LES OGSÅ: - Snart sikringstiltak i Vinderen-krysset

Sammenheng med Jeppe

Men nå, etter at konditorgården på Vinderen "desverre desverre" brant ned, ønsker politikerne å se om de kan utrede dette prosjektet i sammenheng med utbyggingen av konditortomten. For bystyremedlemmene ser seg helt enige med Akerspostens lesere, som tidligere i år kåret Vinderen-krysset til Oslo vests farligste kryss.

- Det kan vi skrive under på, sier Aud Kvalbein (Krf).

- Dette er noe som må tas, sier Kjell Veivåg (V).

Farlig skolevei

Budsjettkameratene fremhever at krysset er svært uoversiktelig, i tillegg til at det i rushtiden blir en flaskehals for resten av trafikksystemet i Vestre Aker. At mange barn på Vinderen må gjennom krysset for å komme til skolen, gjør problemene enda mer presserende.

- Det verste er fortausbredden. Fortauene er jo smalere enn kjøkkenbenken min, sier Folke Fredriksen.

Etter VM

Men selv om pengene nå endelig er satt av til en utredning, betyr ikke dette nødvendigvis at det vil skje noe konkret i Vinderen-krysset. Selve utbyggingen vil uansett ikke finne sted før etter ski-VM i 2011. Viktigst nå er arbeidet med å få metrostandard på Holmenkollbanen.

- Men vi vet at det er en udisponert pott for kollektivtransport i Oslopakke 3, så får vi se om dette er et av prosjektene som eventuelt skal få penger derfra, sier Folke Fredriksen.

- Det er viktig å tenke lenger med en gang. Vi må først få oversikten og vite hva vi skal gjøre, sier Ola Elvestuen (V).

Delvis fornøyd

Bjørn Blindheim fra Trafikkgruppa ved Vinderen FAU er dypt engasjert i trafikksikkerheten for skolebarna som må over Vinderen-krysset. Han er glad for at politikerne vil utrede mulighetene for et planfritt kryss.

- Men det vi ønsker, er at man kunne ha gjort ferdig prosjekteringen av krysset i påvente av pengene, så alt kunne vært klart når pengene kommer, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere