*Nettavisen* Nyheter.

Et skurkeband

Spiller schvart stonermetall fra Hedmarken, men bor i Oslo. FOTO: PROMO

Dunderbeist har som mål å prøve alt de ikke har prøvd. Om det faller seg slik.

SENTRUM: Dunderbeist beskriver seg selv som et utyske av et skurkeband fra Hamar og Oslo.

– Vi koser oss med å lage, spille, stjæle og radbrekke musikk. I utgangspunktet spiller vi det meste. Vi har en greie på at alt man ikke har prøvd seg på skal prøves om det faller seg slik, skriver skurkene på mail til lokalavisen.

Nå om dagen er gruppa aktuelle med en EP på Norsk. «Rovmord».

– Der har vi gått for en mer strippa approach til innspillingsprosessen. Et standard metalloppsett med gitar, bass trommer og vokal. Ikke noe krimskrams. Det vi har forsøkt er å rendyrke det norske og det hedmarkske. Finne folkesjela i Hedmark og utrykke den musikalsk. Schvart stonermetall fra Østlandet!

– Hvem har inspirert Dunderbeist rent musikalsk?

– Vi trekker ofte frem Motorpsycho. Ikke på grunn av sjanger og utrykk, men mer på fokuset på produktivitet og eksperimenteringsevne. Å være åpen for at man kan ta uprøvde retninger og la seg rive med av musikken.

– Hva betyr by:Larm for gruppas muligheter framover?

– Det kan bety mye bra, men det kan også bare være nok en konsert. Alt avhenger av hva man har klart å få til i forkant. Avtale møter, treffe de riktige folka og gjøre dem nysgjerrige på hva man har å komme med. Og ikke minst mase såpass at de tar seg en tur innom konserten din!Fredag 01:00 - Garage

Lørdag 21:00 - Rockefeller Annex

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.