RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et slag for de små


Jello Biafra åpnet Bylarm med friske betraktninger av platebransjen
Jello Biafra åpnet Bylarm med friske betraktninger av platebransjen
By:larm er offisielt åpnet, og det med et spark til de store plateselskapene, signert Jello Biafra.

Mye omtalte og etterlengtede By:larm ble offisielt åpnet torsdag formiddag. Etter en kort velkomsttale fra kultur- og utdanningsbyråd Torger Ødegaard" (h), overtok Jello Biafra rampelyset på konferansedelen av arrangementet. Den tidligere frontfiguren i Dead Kennedys, borgermesterkandidaten i San Francisco og anerkjente Spoken Word-entusiasten var blitt bedt om å snakke om digital musikk og fildeling. Og i stil til By:larms undergrunnspreg, var Biafra ganske frittalende.

Foretrekker vinyl

- Hvorfor meg? Spurte han publikum. - Jeg kjøper helst vinyl og kan ikke skru på en ipod. Jeg begynte å kjøpe musikk for å slippe å høre på Hank Williams og The Eagles, fortalte en fortørnet Biafra.

Men etter rettstvister forbundet med Dead Kennedys-rettigheter, som eier av plateselskapet Alternative Tentacles og som musikkfan hadde Biafra mye på hjertet om nettopp fildeling.

- Musikkbransjen har aldri gått så dårlig som den gjorde i 2007. I USA var det Josh Grobans juleplate som solgte mest, etterfulgt av High School Musical. Kanskje markedet korrigerer seg selv, foreslo han.

- Fortsett fildelingen

Men trodde man Biafra og de store aktørene hadde sammenfallende interesser inntjeningsvis, tok man feil.

- Når det gjelder de store plateselskapene, må dere fildele alt dere kan. De klager over piratkopiering, men lopper sine egne artister, fortsatte Biafra, som avsluttet foredraget med en oppfordring til den bransjetunge salen.

- Boikott de store plateselskapene, så vel som andre store merker. Og for alle del, ikke jobb for dem!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere