*Nettavisen* Nyheter.

Et slag mot influensa

Årets influensasesong er i gang. For første gang tilbyr bydel Bjerke gratis vaksinering for personer over 65 år.

Bjerke: Høysesong for influensa er for alvor i gang. For de aller fleste innebærer dette et stort risiko for å bli smittet. Folkeheleseinstitutet anbefaler personer over 65 år å ta vaksinen for å unngå eventuelle komplikasjoner. Bydel Bjerke kan i år tilby gratis vaksine til alle eldre i bydelen.
Dette er et viktig slag for folkehelsa, sier ressurssjef for helsesøstertjenesten, Anne Svello Knoph.

Første gang

Fram til i fjor måtte alle betale for influensavaksinen. I år kan personer over 65 år få selve vaksinen gratis, men man må betale noe for omkostninger knyttet til vaksineringen
Vi skal ha flere vaksinasjonsdager i bydelen, og vi håper på god oppslutning, sier Knoph.
Helsepersonalet fra bydelen kommer til å stille opp på eldresenter på Bjerke følgende dager: Brobekk eldresenter 26.oktober, Veitvet/Linderud eldresenter 2.november og Årvoll eldresenter 31.oktober
Vi kommer til å gjøre dette til et hyggelig og sosialt hendelse. I tillegg til selve vaksinering blir det også servering av kaffe, sier Knoph.

Få bivirkninger

Influensavaksinen gir generelt få bivirkninger. Som ved andre vaksiner kan noen få lokalreaksjon der hvor vaksinen er satt, eventuelt sammen med generelle reaksjoner som feber og sykdomsfølelse.
Influensavaksinen er laget ved å dyrke viruset i hønseegg etterfulgt av en renseprosess. Eggallergikere som har hurtige og alvorlige reaksjoner mot egg skal ikke vaksineres. Utover dette er det få medisinske grunner til ikke å vaksinere seg.

Fastlegen

Selve vaksinen er gratis, men det koster 50 kroner som skal dekke utgiftene ved vaksineringen.
Et råd fra bydelsoverlegen er at personer som tidligere har fått vaksinen hos fastlegen, bør fortsette med dette.
Knoph anbefaler alle over 65 år å benytte seg av dette tilbudet.
Selv om du regner deg for frisk, vil influensa kunne føre til en varig svekket helse og i verste fall utløse alvorlig sykdom, sier Knoph.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.