RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
 

Et slurvete dokument

Kunnskapsminsteren har igjen prestert å sende et slurvete dokument fra sitt kontor. "På utallige oppfordringer" som det heter fikk hun endelig mannet(damet) seg opp til å vurdere trafikksituasjonen på Bygdøy. Resultatet foreligger i form av en rapport fra ASPLAN/VIAK. Den inneholder mange tall og statistikker. Sånn sett setter den krav til at leseren klarer å holde tråden. Man kan faktisk mistenke enten departementet eller konsulentene for bevisst å ville drukne det essensielle i tall. Veldig mye er irrelevant. Som for eksempel trafikk-tellinger fra mars og april.

Aasland: - Jeg er svært forundret

Å nevne alle feilene og unøyaktighetene i rapporten vil kreve flere fulle utgaver av Lokalavisen. Derfor vil vi her fokusere på det som gjelder skolebarna.

ASPLAN/VIAK foreslår at bilene skal kjøre ut i krysset Bygdøy Kapellvei/Hjalmar Jordansvei. Genialt - her har vi Bygdøys desidert største konsentrasjon av skolebarn. Et tilsvarende forslag har vært lansert tidligere og entydig avvist. Bygdøy skole har i lengre tid oppfordret foreldre til å la barna i størst mulig grad gå til skolen. Med dette opplegget blir en slik kampanje direkte uansvarlig.

Frykter sammenbrudd i Bygdøy-trafikken

Anleggsperioden er overhode ikke nevnt i rapporten. Den kommer til å skape ekstra utfordringer. Spesielt hvis man ikke styrer lastebiler og maskiner med hård. Ventende lastebiler i Huk Aveny og Bygdøy Kapellvei vil ikke akkurat skape en trygg skolevei. For ikke å snakke om forurensing. Vi ser ikke akkurat for oss at de kommer til å stoppe motorene - selv om tomgangskjøring er forbudt. Som kjent er barn mere utsatt for eksos enn voksne.

Her kan det være nyttig å trekke erfaringer fra arbeidet med Nationaltheatret stasjon. Ruseløkka skole var stekt berørt av disse arbeidene. Men det ble etablert et godt samarbeide med Ruseløkka skole og foreldreorganisasjonene for å sikre skolebarna. Har man i det hele tatt tenkt i disse baner på Bygdøy?

Det er interessant å notere seg at konsulentene overhode ikke har tatt kontakt med de organisasjonene som genuint arbeider for Bygdøys ve og vel som Bygdøy skole, Bygdøy Vel Bygdøy Menighet og Bygdøy LIONS.

Man skal ikke forvente at statsråden skal drive saksbehandling. For hennes skyld vil vi håpe at hun personlig ikke har lest rapporten. For hun har selv bodd på Bygdøy - vegg i vegg med Vikingskipene. Hadde hun lest rapporten ville hun straks ha sett at den ikke holder mål.


Hans M. Borge
Formann, Bygdøy Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere