RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et smell for ny Økern-framtid

– Jeg har aldri sprengt noe før, sa byrådsleder Stian Berger Røsland da han detonerte den siste salven i Lørentunnelen torsdag formiddag. Han tror tunnelen og Økern-prosjektet betyr en ny start for området.

ØKERN/LØREN: Med et trykk på en knapp detonerte byrådslederen sprengladningen 500 meter lenger inn i tunnelen. Og så kunne man se dagslyset på Løren. På tunnelspråket kalles det gjennomslag.

– Jeg har aldri sprengt noe før, men det gikk jo bra, sa Berger Røsland med et smil.

Gjennom slaget på Løren var et viktig steg videre for å fullføre prosjektet på Økern. Når Lørentunnelen tas i bruk i 2013 vil det forsvinne 70 0000 biler fra ring 3, hvert døgn.

LES OGSÅ: Økern forvandles

– Betyr mye

– Det vil bety enormt mye for lokalmiljøet. Det er sjelden jeg får være på noe som reduserer trafikken på en sånn måte. Mange mennesker vil få en bedre hverdag. Dette lyset i tunnelen vil gi nye muligheter. Økern vil gjenfødes.

Berger Røssland tror på en revitalisering av et område som i mange år ikke har tatt hensyn til mennesket.

– Her blir det boliger og mer næring, blant annet. Vi har en reguleringsplan under behandling. Og den håper vi bidrar til gjenfødelsen av Økern.

Fortsatt anleggsarbeid

Økern-området vil være preget av anleggsarbeid de neste årene. Og det er en utfordring.

– Å bygge tunnel i hovedstaden hvor mange naboer og trafikanter blir direkte berørt, er utfordrende, sier prosjektleder Mari Barstad i Statens vegvesen.

Gjennomslaget i den andre retningen fra Løren til Økern er ventet i slutten av februar.

Det er mye arbeid som gjenstår før tunnelen kan tas i bruk i 2013. Blant annet skal det legges vannledninger gjennom tunnelen.

Omfattende elektro-arbeid gjenstår som blant annet videoovervåking og SOS-telefoner. Dessuten skal selve veibanen bygges.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere