*Nettavisen* Nyheter.

Et snev av mystikk

Ingen av dem vet helt hvordan ulike elementer i bildene oppstår, men de utgjør en helhet. Nå stiller trekløveret ut på Bogstad gård.

Bogstad: - Det er første gangen jeg stiller ut i det hele tatt, så dette er jeg ikke sikker på om jeg liker. Likevel er det jo veldig artig å prøve noe nytt, sier Berit Bahr, mens hun titter bort på sin kollega, Mona Hauga.

Et smykke

For det var nemlig Hauga som "pushet" Bahr til å ta motet til seg og henge ut et knippe arbeider sammen med de to andre på stabburet.
- Interiør har hele tiden vært min greie, og det er fortsatt det som ligger hjertet mitt aller nærmerst. I Frankrike har jeg nettopp tatt for meg fem leiligheter hvor jeg får frie tøyler til å dekorere med bilder. Ut i fra de eksisterende fargene i leiligheten lager jeg kunst som blir som et eller flere smykker rundt om i etasjene, forteller hun.
Og Bahrs bilder er unektelig dekorative der de henger laget av blant annet akryl, sølv, gull, tusj og kullstift. Noen i vakre blåtoner, andre i beige og brune nyanser.
- Mens jeg arbeider dukker det rett og slett opp elementer i bildene. Elementer som jeg ikke ser før jeg forlater arbeidet og så kommer tilbake igjen. Da må jegavgjøre om jeg ønsker å understreke elementet med farger eller om det bare skal ligge litt forsiktig på overflaten, sier Bahr.

Vises i drømmene

Heller ikke Hauga kan forklare hvordan hun maler akkurat de bildene hun gjør.
- Det bare kommer til meg, og det er egentlig ikke noe jeg styrer selv. Jeg drømmer om det om natten og kan med enkelhet sette det ned på lerret etterpå, forteller hun.
Og Hauga liker godt skikkelsene hun ofte ender opp med, gjerne med et hint av gull i den endelige utformelsen.
- Jeg bruker en spesiell teknikk som alltid innebærer bruk av akryl, olje og kull. Men måten jeg legger det på er selvfølgelig litt forskjellig fra gang til gang.
Det ligger alltid en tanke bak kunsten og med titlene "Nostalgi", "Han og henne" og "Nærhet" er det bare å bruke fantasien. Som kjent tolker folk gjerne kunst på ulike måter.
- Det er selvfølgelig litt opp til hver enkelt hva de ønsker å se, og for en stund siden hadde jeg faktisk en ganske underlig opplevelse. En liten jente satt ved et av bildene mine og gråt. Da jeg spurte henne om hva som var galt sa hun bare at hun kunne se moren som fløy ut av bildet. Det var en sterk opplevelse som jeg har tatt med meg, sier Hauga.
I tillegg til bilder undertegnet Bahr og Hauga blir det et knippe fotografier undertegnet Toril Meisingseth. Hun har tidligere blant annet jobbet som frilansfotograf i en rekke aviser.
- Toril utgjør det perfekte supplement til denne utstillingen, og vi håper og tror at alle gode ting er tre, avslutter de fargerike damene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.