*Nettavisen* Nyheter.

Et speil av opplevelser

Marie Helene Pickelner er en maler med en utrolig sans for farger og detaljer som gjør hennes bilder levende og spesielle.

Tveita: Brenneribygningen på Tveten gård huset en maleriutstilling utenom det vanlige under bydelsdagene. Et sekstitall bilder lyste i kapp med sola inne i det flotte gamle huset.

Farger

Ofte med en bakgrunn i sterke blåfarger og en utrolig detaljrikdom lyser bildene mot en på de hvite veggene inne i Brenneribygningen. Hver av dem med sin egen historie.
Jeg har på en måte malt hele livet. Jeg bare må. Har mange andre talenter som jeg også kunne brukt, men det er malingen som er mitt uttrykk, sier Marie Helene Pickelner der hun sitter i solveggen foran utstillingslokalene.
Jeg har bare et lite hjertesukk. Skulle ønske meg et skikkelig atelier, med god plass til å jobbe.

Naturtalent

Marie Helene Pickelner er født i Trondheim med sterke bånd til Duun-slekten. Hun begynte på Granum tegne- og malerskole som 18-åring, og etter endt eksamen fikk hun et råd som hun senere tok til følge: "For mye skolering er ikke bra for din utvikling, du er et naturtalent av dimensjoner."
I 1987 hadde Pickelner sin debututstilling i Oslo Konserthus. Siden sin debut har hun hatt en rekke separatutstillinger i Norge og har mottatt støtte av blant andre Norsk Kulturråd.
Etter en av hennes utstillinger på 90-tallet skrev den nå avdøde kjente kunstkritikeren Øystein Parman følgende:
Det er noe riktig over hennes bilder og av og til bringes tankene til Chagall alt er liksom tillatt og mulig i denne utfoldelsen på billedflaten. Jeg skulle ønske at denne eiendommelige og sjeldent begavede malerinne får møte ett større og bredere publikum. Her er noe nytt og originalt og her banker tidens puls!"
Les og se mer av kunstneren på: www.pickelner.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.