*Nettavisen* Nyheter.

Et spennende år i vente

Sogneprest Dag Auli i Bøler menighet under den siste gudstjenesten i gamlekirken. Nå holder han prekener i samfunnshuset, inntil nye Bøler kirke forhåpentligvis står ferdig ved årsslutt 2010. Arkivfoto: Øystein Dahl Johansen

2008 har vært et begivenhetsrikt år for Bøler menighet, preget av flytting og optimisme knyttet til at det endelig ser ut til at de skal få sin nye kirke.

BØLER: Å flytte privat er ingenting mot en hel kirke på flyttefot, fastslår sogneprest Dag Auli.

2008 var året da menigheten etter 48 år tok farvel med den midlertidige kirken, for å tre inn i en ny midlertidig tilværelse i Bøler samfunnshus. Forhåpentligvis blir det ikke så langvarig denne gangen.

Det er utrolig hva man gjemmer på! Vi har bladd gjennom tonnevis med papirer, og hatt jevnlige loppemarkeder etter gudstjenestene med alt fra gamle skrivemaskiner til enorme kaffekjeler. Vi har kastet, lagret og tatt med det vi trengte til samfunnshuset, sier Auli.

Menigheten trives, og ting fungerer selv om det er trangt.

Terskelen er lavere inn til et samfunnshus enn en kirke, og folk virker fornøyd. Men vi merker jo at vi ikke har vigsler eller begravelser, sier Auli.

Folk er tålmodige, men ser frem til en ny kirke. Det blir vemodig å rive den gamle, men samtidig håper vi jo å få noe mye bedre!

Dag Auli tror at 2009 vil bli et veldig spennende år for Bøler menighet.

Jeg håper at det vil gå ut anbud på byggingen på nyåret, og at vi i 2009 vil få se det nye kirkebygget reise seg. Jeg håper at nye Bøler kirke kan stå ferdig til årsskiftet 2010-2011, sier Auli forventningsfull.

Det er i så fall 50 år etter at gamlekirken ble reist på dugnad.

Vi har overhodet ikke gitt opp å få en ny kirke, for nå ser vi målet og det er veldig konkret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.