RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et spørsmål om penger

- Det var ikke stor forskjell på de godt betalte heltidsproffene til Sogndal og oss, mener Skeids Andreas Hagen etter 0-2 på hjemmebane.

Bislett: Dermed er han inne på den avgjørende faktoren om hvem som lykkes eller ikke i norsk 1. divisjon, nemlig økonomien.
Etter elleve serierunder ligger de store klubbene på toppen av tabellen. Bodø/Glimt, Molde og HamKam er på de tre første plassene, fulgt av Moss og Sogndal.
Under streken finner du lag som Mandalskameratene, Sparta, Skeid og Raufoss.

Det lille ekstra

Også i fjor var det klubbene med sterkest økonomi som gjorde det best i 1. divisjon. Strømsgodset og Aalesund rykket opp, mens Follo, Pors, Manglerud Star og Hødd måtte si takk for seg og ta turen ned i 2. divisjon.
Tilbake til Bislett. Sogndal framsto som et bedre lag enn Skeid, med bedre individuelle ferdigheter. Forskjellen var kanskje ikke så stor på lagene, men den var der. Markant, selv om kamputfallet kunne blitt annerledes om Skeid hadde fått straffespark da Moa Abdellaoue var gjennom på stillingen 0-0.
- Det var soleklar straffe og rødt kort, mener Hagen.

Innlegg fra kanten

Begge Sogndals scoringer kom etter innlegg fra kanten. Amerikaneren Brian Waltrip rundet Magnus Paulsen og la inn fra dødlinja. Skeid-forsvaret fikk ikke klarert, og Henrik Furebotn satte inn Sogndals første mål etter 32 minutters spill. Åtte minutter før full tid punkterte Sogndal kampen da Håvard Flo headet inn 0-2. Magnus Paulsen slapp markeringen mot Flo, og ble tatt av banen umiddelbart. Det ville vært klokere å gi Paulsen avløsning i pausen, etter at Waltrip hadde fått enkelt spill mot Skeids venstreback.

Moss neste

Sogndal var så pass mye bedre enn Skeid som spillerstallen og budsjettet deres skulle tilsi, og seieren var grei nok. Skeid har vært på nedrykksplass siden første serierunde, men med seier ville de vært over streken for første gang denne sesongen. Slik gikk det ikke.
Nå venter Moss borte på onsdag, mens Sparta som er plassen og poenget bak Skeid, kommer til Bislett søndag.
- Det blir tøft mot Moss. Sparta må vi ta poeng fra, sier Andreas Hagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere