*Nettavisen* Nyheter.

Et stort løft for nærmiljøet

NYTT KULTURHUS: Nestleder i Hellerud Vel Trine-Lise Knutsen og styrer Kenneth Østerås i Hellerud barnehage ser fram til å åpne nytt kulturhus og ny stor barnehage til påske. Foto: Jacob Kirkevaag

Det jobbes på spreng i det som har vært Kringsjå velhus. Ved påske-tider skal det gamle samlingsstedet framstå i ny prakt som Helleruds nye Kulturhus.

Klikk på bildet for å forstørre.

BARNEHAGE: Ny inngang og tumleplass for de minste.

Klikk på bildet for å forstørre.

NATURTOMT: Barnehagen får boltreplass og Kulturhuset får nydelig utsikt.

Klikk på bildet for å forstørre.

BYGGER: Hellerud Vel bygger og Hellerud barnehage leier.

Klikk på bildet for å forstørre.

1

HELLERUD: Huset grunnflate blir over tre ganger større, og det blir blant annet flere små møterom og en flott ny fest- og konsertsal med scene. Og med den flotte beliggenheten blir det også utgang til terrasse medutsikt over hele byen.


Vil ha flere med

Kostnadene er beregnet til over 12 millioner kroner.

– Vellet trenger flere profesjonelle leietakere som har kulturaktiviteter på kveldstid, og ber interessenter melde seg. Også beboere som har ideer om aktiviteter i huset er velkommen til å komme med forslag, sier nestleder i Hellerud Vel Trine-Lise Knutsen og legger til:

– Det vil være en lav symbolsk husleie for alle amatører som har aktiviteter.

Stort løft

Det nye kulturhuset vil være et stort løft for nærmiljøet og er drevet av en velforening på idealistisk grunnlag.

– Vi har søkt om å få slippe moms på prosjektet, men har fått avslag av Skatt Øst. Dette på tross for at foreningen er idealistisk med null profit som mål, og at barnehagen er foreldredrevet og sender alle midler tilbake i barnehagen, sier Trine-Lise Knutsen og legger til:

– Vi mener at velforeninger uten ansatte burde slippe moms siden dette er et frivillig bidrag som kommer hele samfunnet til gode.

Barnehagen

Vellet har på vegne av bydelen drevet barnehage i mer enn 50 år. Og det er

– Hellerud barnehage er en lekende, naturlig og røff barnehage i bydel Alna. den er privat, veldrevet barnehage som skårer høyt på brukerundersøkelser, forteller styrer Kenneth Østerås.

Han legger til at de er glade i å være ute, gjerne i skogen, og de har en fast turdag i uken. Barnehagen har sin egen naturlekeplass i nærheten av Rundtjern i Østmarka.

Når nybygget står ferdig tilvåren utvider barnehagen fra 21 til 45 enheter.

– Så nå venter vi bare på nye søknader, avslutter Kenneth Østerås.

Tradisjoner

Hellerud Vel har over 400 husstandsmedlemmer som sammen representerer mellom 1500 og 2000 personer. Vellet er mer enn 100 år gammelt og har aldri fått noe offentlig støtte.

Det er entreprenør Haga Berg som bygger, og huset er tegnet av arkitekt Kari Nøst Bergem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.