RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et strømgjerde er en dårlig start på skituren


Et strømgjerde er en dårlig start på skituren, synes Roy Jamessen, som også savner de preparerte løypene som tidligere gjorde at abildsøfolk kunne gå direkte på ski til Østmarka. Foto: Nina Schyberg Olsen
Et strømgjerde er en dårlig start på skituren, synes Roy Jamessen, som også savner de preparerte løypene som tidligere gjorde at abildsøfolk kunne gå direkte på ski til Østmarka. Foto: Nina Schyberg Olsen
En hesteinnhegning som ikke er i bruk om vinteren hindrer abildsøfolk i å gå på ski til Østmarka. – Dette må det gjøres noe med, krever Roy Jamessen, som vil ha tilbake de preparerte skiløypene i området.

ABILDSØ: – I gamledager kunne jeg spenne på meg skiene her ved trafostasjonen og følge preparerte løyper helt inn i Østmarka, mimrer Roy Jamessen.

Nå må han klatre over en port eller krype gjennom et strømgjerde før han kan starte turen, som i disse dager går i egentråkkete skispor gjennom den dype snøen.

Det er slutt på den tiden da preparerte løyper motiverte lokalbefolkningen til å spenne på seg skiene.

LES OGSÅ: Kartlegger mulighetene

LES OGSÅ: Vil ha skiløyper - og kafé

Dødt eldorado

– Før var jordene rundt Abildsø gård et eldorado for barn om vinteren, de lærte å gå på ski i rundløypa som var her og hadde det moro i bakken ned mot Østensjøvannet. Man oppfordres til å være aktiv, men her har det motsatte skjedd når det gjelder å legge tilrette for barn, ungdom og voksne, sier Jamessen oppgitt.

– Det er blitt så dødt her. Har man ikke løyper, kommer ikke ungene. Det sier seg selv at det er lettest å lære å gå på ski i preparerte spor. Nå må folk sette seg i bilen og kjøre til Skullerud. Vi er mange som er forbannet over dette, sier den sporty pensjonisten.

– Åpne opp om vinteren

Roy Jamessen drømmer om at Abildsø gård skal åpne hesteporten og ta vekk deler av gjerdet om vinteren, for å gi plass til løypemaskin og familier på ski.

– Det var dobbeltspor her før, og det er mulig at åpning av bekker og smale broer gjør at løypemaskinen ikke lenger kan kjøre hele veien fra Abildsø til Skullerud. Men da kan man vel kjøre scooter med enkeltspor frem og tilbake, foreslår Jamessen.

– Det er veldig hyggelig med hester om sommeren, men de går jo ikke her nå. Og dette gjør folk ergerlige, fastslår han.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere