RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et talkshow uten den siste finishen

Årets revygjeng på Lambertseter satser høyt og inviterer publikum til en forestilling «I beste sendetid». De treffer ikke helt, men det er gullkorn å glede seg til!

LAMBERTSETER: Hele revyen er lagt opp som et talkshow med diverse gjester, reportasjer og musikalske innslag. Ideen er god og gjør det naturlig å hoppe fra ordinære sketsjer og talkshowgjester til video. De har også vært flinke til å videreføre noen av karakterene fra sketsjene og spiller videre på deres svakheter.

Alle tekstene i årets revy er skrevet av elevene sammen med instruktørene Henning Westerby, Sebastian Brynestad og Stian Engen. Koreografi og kostymer er ikke det mest avanserte, men så trenger man heller ikke det på en skolerevy. Det fungerer greit, men heller ikke mer enn det.

LES ALT OM ÅRETS SKOLEREVYER HER

Talent

På lik linje med talkshow i virkeligheten sliter revygjengen med at det til tider blir noe overfladisk og platt. Gjennomgående er det mye bra, men den siste finishen mangler liksom.

Ja du ler, men de store gapskrattene er et stykke unna. Mye fordi sluttpoengene ikke er så gode. Likevel, det er gullkorn å glede seg til!

Som halvveis uti første akt, hvor Paul Pacoma er fransk pikkolo med dårlig engelsk og skaper språkforvirring for Ulrikke Sagvik og Espen Ombler. Her får også Ulrikke vist at hun virkelig har skuespillertalent, selv uten mange replikker.

Se bildeserie fra revyen her!

 

Smilefjes

Et annet gullkorn er Thor Håkon Ulstad og Magnus Waalers sketsj om terningkast og smilefjes. Her gir de et spark til oss anmeldere og terningkastkulturen og klarte å løfte stemningen i salen betraktelig.

Dette innslaget får smilefjes BRA! Og det er ikke ironisk ment.

Thor Håkon er også veldig god som poet. Her skimter man en gryende imitator.

Gode jenter

Guttene dominerer forestillingen litt og burde kanskje gitt mer plass til jentene. Pernille Persen viser at hun har en god skuespiller i magen i flere av innslagene. Her snakkes det på inn- og utpust, selv om det går litt fort og noen ord slukes litt for mye.

Og man har vel sjelden hørt en mer dramatisk beskrivelse av en fødsel!

Emilie Strand har ikke mange dominerende roller, men overrasker svært positivt like før pause. Da viser hun hvilken flott sangstemme hun har. De andre sangnumrene ville ha blitt løftet betraktelig om man hadde spilt mer på hennes talent!

Christine Vegges innsats i gynekologstolen er svært vittig og som TV-kokk og pingvin er hun veldig bra. Pingvinsketsjen er bare en av mange steder hvor elevene viser at de har samfunnsengasjement. Det er også gledelig å se at de er oppdatert og leser nettutgaven til Nordstrands Blad.

Sangen drukner

Dårlig lyd er med på å trekke karakteren ned til en firer. Sangen drukner i bandet, så tekst er det omtrent umulig å få med seg. På siste nummer er det til og med noen av skuespillerne som ikke har lyd på mikrofonen sin, og da blir deres solostrofer helt borte.

 Bandet Tuba Tuba gjør imidlertid en glimrende innsats!

Gutta gir alt og det svinger skikkelig, selv om vokalprestasjonene deres ikke er de aller beste. Også skuespillerne synger litt surt til tider, men for alle kan nok det godskrives premièrenerver og er ikke noe stort problem.

Kanskje lider revyen litt under at ingen av deltagerne har skolerevyerfaring fra tidligere. Fjorårets suksess hadde nesten bare avgangselever med, så hele skuespillerskaren er ferske.

Kreative videoinnslag

En annen positiv overraskelse er videoinnslagene. De er veldig kreative, godt laget og passer godt inn i rammen som talkshowet gir. Og ikke minst er de fleste morsomme! Et godt eksempel er innslaget «Hooked».

I årets Lambertseterrevyen 2011 er det altså ikke alt som er like bra, selv om det blir sendt i beste sendetid. Men sånn er det jo ofte i virkeligheten også.

LES OGSÅ: BRUKER REVY I UNDERVISNINGEN

 

SE AKTIV I OSLOS GUIDE TIL SKOLEREVYENE HER

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere