RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et unikt tilbud i Oslo


Byrådsleder Stian Berger Røsland fikk åpne aktivitetstilbudet på Skjerven. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Byrådsleder Stian Berger Røsland fikk åpne aktivitetstilbudet på Skjerven. Foto: Karl Andreas Kjelstrup
Tori og Jon Ivar Bakke har sammen med Kirkens Bymisjon åpnet Skjerven gård for et helt enestående aktivitetstilbud til begynnende demente i Oslo.

MARIDALEN: Byrådsleder Stian Berger Røsland (H) trosset en snufsende nese og grep sagen fatt. Med stødig hånd delte han en bjørkestamme, og markerte med det den offisielle åpningen av aktivitetstilbudet «Grønn Omsorg i Storbyen» på Skjerven gård i Maridalen.

Fysisk aktivitet

Vertskapet Tori og Jon Ivar Bakke har siden 1. september tatt imot en gruppe på seks personer med begynnende demens tre dager i uken. Torsdag var det offisiell åpning.

Her får brukerne være i aktivitet og utføre praktisk arbeid. Til nå har vi plukket bær og høstet, laget syltetøy og saft. Ellers får de være med på hagearbeid, gjøre klart til vinteren, bære ved, ri og stelle dyrene. Og så går vi turer. Dette er en gruppe mennesker som fortsatt er fysisk sterke, men som fort blir sittende inne hos seg selv og ikke tør gå ut fordi de er redde for å ikke finne veien hjem. Her får de komme ut i naturen og oppleve noe sosialt, sier Tori Bakke.

Starten på noe nytt

Sammen med ektemannen er det hun som driver aktivitetene, som er initiert av Kirkens Bymisjon, og finansiert av Oslo kommune

Dette er starten på arbeidet med å få på plass flere aktivitetsorienterte dagtilbud. Det blir spennende å se hva slags plass Grønn Omsorg har i Oslo, sier prosjektleder Anita Ellefsen, som til daglig leder Pårørendeskolen i Kirkens Bymisjon.

Byrådsleder Røsland mener Skjerven gård i naturskjønne omgivelser ved Maridalsvannet er et perfekt sted for et slikt aktivitetstilbud.

Dette utgjør noe helt nytt utenom det etablerte tilbudet til demenssyke i Oslo. Skjerven er et sted for rehabilitering, kunnskapsformidling og gode opplevelser, sier Røsland

Dagtilbudet er for personer med begynnende demens, som ønsker å være i fysisk aktivitet. Prosjektet skal i første omgang drives i tre år, men Ellefsen i Bymisjonen håper kommunen vil gjøre det til et permanent tiltak. Tilbudet er åpent for søkere fra hele Oslo. Det er Kirkens Bymisjon som tar imot søknader, og som tildeler plasser etter en faglig vurdering av søkeren.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere