RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et varsko å lytte til

Før helgen kom meldingen om at bydelsdirektør Turid Glærum i Bydel Søndre Nordstrand trekker seg fra jobben. Nyheten kom samtidig med meldingen om 73 millioner i underskudd i 2008, og fortsatt overforbruk inn i 2009.

Det er ingen takknemlig oppgave å stå som økonomisk ansvarlig for en bydel i Oslo. Det har mange nok erfart. I skjæringspunktet mellom bydelens innbyggere, bydelens politikere, bydelens ansatte og Rådhuset skal det godt gjøres å få alle fornøyde. Som i andre offentlige lederstillinger handler det om å gjøre mest mulig ut av de budsjettene en har. Men det er en ekstra krevende jobb å lede en bydel, fordi en også må kjempe om sin andel av det kommunale budsjettet. Dette på toppen av den kampen alle kommuner har for å få økt sine rammer.

Bydel Søndre Nordstrand har i lang tid formidlet at kriteriesystemet gjør det ekstra krevende for akkurat denne bydelen. Den mest opplagte årsaken til merforbruket er de store utfordringene for barnevernet i bydelen. Byråd for velferd og sosiale tjenester, Jøran Kalmyr (Frp) er bekymret over situasjonen for innbyggerne etter at underskuddet nå er lagt frem, men mener bydelen har seg selv å takke. Kriteriesystemet virker, sier byråden.

Søndre Nordstrand er en av bydelene som er med i et tvungent samarbeid med byrådsavdeling for velferd og sosial tjenester, med det formål å få økonomien under kontroll. Dette har en altså ikke lykkes med. Nå skal byrådet vurdere en sak om gjeldslette .

Selv sier Turid Glærum at hun trekker seg fordi nye øyne kanskje kan se løsninger så bydelen kan komme ut av sin meget vanskelige situasjon. Vi synes det er et voksent standpunkt fra en bydelsdirektør som har vært en dialogens direktør. Men når hun først kaster kortene, gjør Kallmyr og byrådet klokt i å ta ansvar utover å beordre en ny «ryddegutt» til bydelen, og deretter tro at saken er løst. Det kan være at det også er verdt å lytte til de entydige signalene som kommer fra bydelen, om hvilke utfordringer Søndre Nordstrand har med dagens kriteriesystem og de oppgaver de er pålagt å løse etter loven.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere