*Nettavisen* Nyheter.

Et veldig godt alternativ

Mandag hadde Thea Fodnes (4 1/2 år) sin første dag på Blåfjellet friluftsavdeling, og da var det godt å ha med seg mamma.

PYNTEN: I alt har fire barn startet på den nye avdelingen som etter hvert skal huse 18 smårollinger i alderen 4 til 5 år.
De første to månedene skal vi forkusere på tilvenning og trygghet for både barn og voksne, forteller Rengin Mhema som er pedagogisk leder på avdelingen. For det er ikke bare barna som er nye på Blåfjellet, også de tre voksne er nyansatte.

Puslespill

Thea Fodnes sitter sammen med mamma Vigdis og legger puslespill. Spillet har veldig mange brikker, og verken Thea eller mamma er sikker på hva bildet skal bli. Men de to er glad for at de fikk tilbud om ny barnehageplass til Thea. De har nettopp flyttet til området og Vigdis Fodnes søkte om overflytting for datteren sin i november-desember.
Derfor synes jeg heller ikke det har vært spesielt lenge å vente på plass heller. Friluftsbarnehage er et veldig godt alternativ. Det er all right at barna er ute i skog og mark og lærer seg å bruke naturen, mener Fodnes.
Vi skal lage mye mat ute, enten på primus eller bål, forklarer barnehageassistent Jonas Lund.

Glemte stemmen

Thea er det fjerde barnet som starter i den nye avdelingen, og i ukene fremover vil det komme mange nye barn.
I dag skal vi bygge snøhule, tenker jeg. Det har snødd så mye at jeg tror ikke vi legger ut på noen lengre ekspedisjon i dag, forklarer Jonas Lund.
Thea pusler videre med mamma og vil ikke si så veldig mye om hva hun gleder seg til i den nye barnehagen.
Jeg tror kanskje Thea la igjen stemmen sin under dyna i dag, sier mamma med et smil, og det synes det som Thea er enig i.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag