RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et vellykket eksperiment

Bjerkerevyens mange eksperimenter er bare noen gode sluttpoenger unna å være det helt store.

Linderud: Andreas Hansen har akkurat svømt i sakte film gjennom lufta over scenen på jakt etter en svevende Cola-flaske, og Bjerkerevyen nærmer seg slutten. En anmeldelse begynner å ta form i hodet mitt. Tankene går om mange morsomheter, en del spennende eksperimenter og litt for få gode sluttpoenger. Bjerkerevyen ville jo gjerne eksperimentere, og åpningsnummeret med stemmer rundt i den mørke salen satte standarden. Men jeg kunne ønsket meg enda mer eksperimentering.
Tanken surrer fremdeles i bakhodet når avslutningen kommer. En mørk stemme ber elevene gå av scenen uten avslutningsnummer hvis de vil fullføre sitt eksperiment. Men elevene blir. De vil ikke eksperimentere for enhver pris. Og da blir jeg jo tatt litt på senga.
Pappa på scenen
Bjerkes eksperimenter er nemlig både mange og gode.
To ungdommer snakker om hvor kule de skal bli når de blir voksne, og jammen kommer to ungdommelige pappaer på scenen og gir ordene mening.
Andreas drømmer om å skape en storvokst figur på revyscenen. Ingen har tro på prosjektet, men et par lange ben og en gardintrapp gjør susen.
Jeg får oppleve merkelige forbindelser mellom vestkantfruer, narkomane, gamle kjerringer, sjørøvere, sossegutter og blitzere før Dan og Tor-Geir bak den oppstilte veggen roter det til og veggen til slutt går over ende.
Maria kommer ut på scenen i det jeg tror er revyens tiende nummer, men hun får snart følge av resten av ensemblet i det som er en pause med gratis sjokolade til publikum.
Og når jeg endelig tror det er pause, sørger en liten gruppe musikanter for mer underholdning ute i vestibylen.
Alt dette er glimrende eksperimenter, fremført av gode skuespillere. Deres bevegelser, mimikk og stemmebruk gjør nevnte eksperimenter til stor underholdning.
Stjerneskuespill
Flinke skuespillere bidrar også til høy kvalitet på andre mer typiske revyinnslag. Men all moroa underveis skaper samtidig forventning om noen forrykende sluttpoenger, og disse kommer for sjelden. Mange av de mindre eksperimentielle numrene er mer morsomme underveis enn på slutten, og det gir meg et par nedturer underveis.
Men denne lille innvendingen glemmes fort når jeg får servert en rappende familie, en indianermonolog, og en parodi på Astrid Anker-Hansen. Smilet er bestandig på plass i Bjerkerevyen, selv om lattermusklene ikke får kjørt seg like hardt hele veien.
Det er kanskje ikke et mål å eksperimentere mest mulig. Bjerke-elevene vet tydeligvis akkurat hvor langt de vil gå og når avslutningen sparker bena under mine tanker om for lite eksperimentering, er det bare å la seg imponere.
PS! Bjerkerevyen ble spilt fra 1. til 9. mars. Toget er dermed gått for å få med seg årets revy når dette leses.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere