RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etaten etterlyser lokalt snødeponi

Snøryddingen har tatt tid i år! Dette skyldes ikke bare all snøen som har kommet. Mangel på deponeringsplassene gjør at ryddingen tar lengre tid enn den skal.

Frogner: I store områder i vår bydel er fremkommelighet og parkeringsmulighetene betraktelig redusert, til tross for at det er et par uker siden siste snøfall. Mange steder har det ligget gigantiske snøhauger helt siden tidlig i februar. Hvorfor tar det så lang tid å fjerne snøen?

Oslo trenger flere steder å lempe snøen, da ville ryddingen gått mye fortere, sier Tom Christoffersen ved Samferdselsetaten.

Snøryddingen går tregt, og det er noe mange bilister irriterer seg over. Løsningene er ikke mange. Veirydderne har ingen sjanse til å være raskere, ifølge Samferdselsetaten.

For 25 år siden hadde man lokale deponeringsplasser for snøen, da gikk ryddingen hurtigere. Nå har vi omrtent ingen steder å lempe snøen. Det er køer på deponeringsplassene, forteller Christoffersen.

Nå må veirydderne kjøre langt for å bli kvitt snøen. Snøen i vest blir kjørt til Hasle.
Christoffersen forteller at deponeringstedene er en politisk sak.
Samferdselsetaten vil gjerne ha forslag til steder i de lokale bydelene hvor vi kan dumpe snøen, men det er ingen som har hjulpet oss med dette, sier han.

Trafikkproblemer

I tillegg til bortkjøring og lange køer ved deponeringsplassene er trafikken også noe Samferdselsetaten må ta hensyn til. Det skal tas hensyn til at beboere i de ullike områdene skal ha parkeringsplasser.

Vi prøver å ta hensyn til all trafikken. Folk som bor i et område, må ha parkeringsmuligheter. Derfor må vi jobbe med forskjellige steder på én gang, sier Christoffersen.

Det blir ryddet cirka tre gater i hvert område om gangen. Gater der det er trikk og buss er gatene som blir prioritert først.
Majorstuen er området som byr på mest problemer, mener Christoffersen.
Gatene er gamle, trange og trafikkerte.

Alt til sin tid

Skiltingen av gatene tar også tid. Man skilter tre gater på et området, deretter må man dra videre til neste område. Samferdselsetaten må jobbe i ulike deler av byen på samme tid for å ta hensyn til alle faktorer.

For at det ikke skal bli så mye problemer og tidskrevende til neste år, må kommunen finne frem til flere deponeringsplasser. Da vil gatene være ryddet mye fortere, sier Christoffersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere