RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etaten forsvarer standpunktet

Plan- og bygninsetaten endret syn på bakgrunn av Oslo kommunes uttalelse i forbindelse med et lovendringsforslag.

Oslo: I forbindelse med Plan og bygningsetatens (PBE) uttalelse til Fylkesmannen og Kommunaldepartementet vedrørende strøksservitutten i Tråkka, stilte vi følgende spørsmål: På hvilket tidspunkt endret Plan- og bygningsetaten sitt standpunkt på ikke å gi synspunkter på spørsmålet om ekspropriasjon og hvilke politiske føringer ligger til grunn for at Plan- og bygningsetaten har endret standpunkt?

Til dette svarer PBE ved informasjonsrådgiver Atle Jan Larsen:Bakgrunnen for etatens uttalelse i den konkrete saken du viser til er at Kommunal og regionaldepartementet, i en konkret sak i 2005, har uttalt at det generelt sett hadde vært ønskelig at kommunen ved behandlingen av arealplaner, uttaler seg om forholdet mellom eksisterende servitutter og den foreslåtte arealplanen.

Videre kommunens uttalelse til forslag til lov nr. 71 Plan- og bygningsloven (plandelen) av 27. juni 2008 – forholdet mellom negative servitutter og reguleringsplaner hvor kommunen blant annet uttaler;

” Oslo kommune ser det som positivt at departementet foreslår å lovregulere forholdet mellom strøksservitutter og reguleringsplaner, og er enig med departementet i at en slik lovendring vil føre til større forutsigbarhet, dempe konfliktnivået og redusere ressursbruken.”

På bakgrunn av dette har kommunen endret sine rutiner ved å gi uttalelser i slike saker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere