RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eterfabrikken får nytt liv


ILDSJELER: Marius Fjellvik og Inger Myhre Kjærstad har akkurat fått nøklene til den gamle Eterfabrikken. De håper å fylle de historiske og spesielle næringslokalene med hyggelige og inspirerende aktiviteter og tilbud som kan berike nærmiljøet.
ILDSJELER: Marius Fjellvik og Inger Myhre Kjærstad har akkurat fått nøklene til den gamle Eterfabrikken. De håper å fylle de historiske og spesielle næringslokalene med hyggelige og inspirerende aktiviteter og tilbud som kan berike nærmiljøet. Foto: Alle foto: Nina Schyberg Olsen
Eter tilhører historien. Nå er det blomster, raw food, yoga, øl og kunst som skal fylle fabrikken på høyden bak Østensjøvannet med liv.

ØSTENSJØ: I godt over hundre år var det farmasøytisk og kjemisk produksjon i mursteinsfabrikken i Eterveien. Her er det blitt laget alt fra lusekammer til metadon, men i fjor ble det stille.

LES OGSÅ: Eterfabrikken lagt ut for salg

Solgt til boligutvikling

Etter at Den Norske Eterfabrikk fikk nye eiere og det ble bestemt at produksjonen skulle flyttes, ble eiendommen solgt.

Det er JM Norge som har kjøpt den gamle fabrikken, med tanke på boligutvikling.

Mens reguleringsprosessen går sin gang er eiendommen nå leid ut midlertidig, og her blir det liv fremover!

Se flere bilder ved å klikke på bildet øverst i saken!

LES OGSÅ: Slik blir den nye basebarnehagen i Østensjø

Nytt treffsted i bydelen

Det er det lokale paret Inger Myhre Kjærstad og Marius Fjellvik som nettopp har fått nøklene til Eterfabrikken.

– Vi tar en sjanse og flytter virksomhetene våre hit, samtidig som vi skal videreutleie til andre. Vi har en visjon om å fylle fabrikken med leietagere som beriker bydelen, sier Kjærstad og Fjellvik entusiastisk.

– Her er det plass til folk som driver med alt fra helse, håndverk og ungdom, til kunstnere og gründere som trenger et sted å være, sier paret.

LES OGSÅ: Slik vil de forvandle Bryn Senter

Helsekost og blomster

Kjærstad er rawfoodsjef, og innreder nå kurslokaler og kjøkken. Fjellvik er anleggsgartner, og har allerede satt sitt preg på uteområdene med store blomsterkasser fylt av spiselige vekster.

En yogainstruktør og coach er med på laget, og nystartede Østensjø Samvirkebryggeri skal brygge øl der det tidligere sto etertanker. To kunstnere har booket rom med store vinduer til atelierer.

– Vi har både lager-, produksjons- og kontorlokaler her, og håper at vi får inn leietagere som kan være med å gjøre dette til et hyggelig og positivt sted for lokalmiljøet. Vi har ingen planer om å bli rike på dette her, sier Kjærstad og Fjellvik.

LES OGSÅ: McDonalds vil åpne ny restaurant på Ulsrud

Åpen fabrikk

Paret har leiekontrakt ut 2016, hva som skjer etterpå er uvisst. I mellomtiden ønsker de å åpne portene til det historiske landemerket i bydelen.

Allerede under bydelsdagene 19.-25. mai planlegger de åpen fabrikk. Da blir det blant annet omvisning med en tidligere ansatt, grønne drinker og foredrag om yoga og meditasjon. Det blir åpne atelierer og ølbryggerne skal vise seg frem.

– Mange lurer på hvordan det ser ut her inne, og nå får de muligheten til å finne det ut, inviterer Kjærstad og Fjellvik.

– Det er mye historie i veggene her, og vi har mange tanker om hva stedet kan brukes til, sier ildsjelene. De ramser opp alt fra utendørsmarked til bryggeriblues i den klangfulle underetasjen.

– Her er det god plass både inne og ute, som kan brukes til mye vettugt!

LES OGSÅ:

Får ikke drive Manglerud bad videre

Skal bygge nytt kollektivfelt på E6 mellom Manglerud og Bryn

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere