*Nettavisen* Nyheter.

Ett år etter stormen

Alleen: Deler av den flotte alleen ved Nordre Skøyen hovedgård ble ødelagt av naturkreftene for et år siden. Nye trær er plantet for å erstatte de ødelagte. Men det vil ta lang tid før de kan måle seg med de opprinelige. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

For et år siden viste naturkreftene muskler. De tok kraftig tak blant annet ved Nordre Skøyen hovedgård.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stygge sår: Det er fremdeles stygge sår i vegetasjonen ved Nordre Skøyen hovedgård.

Bryn: Store trær ble feid over ende, og den velkjente alleen fikk seg noen kraftige sår. Likeledes ble mange av de store trærne nordvest for gården ødelagt og måtte fjernes.

Del på Facebook

For noen uker siden ble det fra Statens vegvesen presentert en liste over de fineste trerekkene i Oslo og Akershus. Men alleen ved hovedgården var ikke med.

Riktignok er den ikke som den engang var. Men det er gjort mye fin trepleie. Noen av de gamle trærne måtte erstattes, og det vil ta mange årtier før de har vokst seg store.

Men alleen ved Nordre Skøyen hovedgård vil for all tid stå som en av de flotteste vi har i byen.

Et annet sted man kan bli minnet om hvor sterke naturkreftene var, er om man kjører Store ringvei fra Teisen mot Bryn. Kaster man et blikk opp mot åskanten foran gården, vil man se et stygt skår i naturbildet. Her gikk syklonen som en bolldozer gjenom terrenget.

Det heter at tiden vil lege alle sår. I denne forbindelse vil det imidlertid ta litt tid – ja, ganske lenge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag