Gå til sidens hovedinnhold

Ett årsverk for menigheten

Vi møtte to damer som har lagt igjen et årsverk for menigheten og en gutt som var kjempeglad på vegne av sin søster.

Skøyen: Vi kom litt sent til Skøyen menighets julemarked. Selv om det var sent lørdag, var det mange som fulgte spent med på trekningen. Uvanlig nok ser vi en lyshåret ung kar med to pakker med dukker på fanget.
- Nei, det er ikke jeg som har vunnet det da. Det er lillesøsteren min Juni på seks år, men hun har gått hjem. Hun har vunnet to ganger og hun kommer til å bli superglad når hun får vite det, sier Mads Randen (11) som går på Skøyen skole.
Kameraten Johannes Egeland nikker samtykkende og synes det er gøy at Mads søster har vunnet på basaren. Begge har vært der mye av dagen.
- Maten er god her. Vi har spist pølse og is, sier Johannes.

To damer er i ferd med å pakke sammen diverse håndarbeidsprodukter, alt fra duker til gensere og gode vintervotter.
- Da vi startet var bordet fullt og nå kan du se hvor lite det igjen, sier Bjørg Haug.
Sammen med Gerd Løvaas utgjør hun menighetens håndarbeidsgruppe som har strikket og sydd gjennom hele året. Kanskje har de solgt for nærmere 10 000 denne dagen.
- Hvis vi slår sammen alle timene så blir det vel årsverk tenker jeg. Når januar kommer så er vi i gang igjen. Det er jo morsomt "slit" da. Vi strikker og syr mens vi prater eller ser tv sammen, sier Løvaas.

Til sammen håper menigheten at de vil få inn rundt 80 000 kroner på julemarkedet.
- Alt går til menighetens arbeid. Vi lønner for eksempel diakonen med egne midler, sier de to, stolte på vegne av Skøyen menighet.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021