*Nettavisen* Nyheter.

Ett av livets høydepunkter

Da boken Aktuell Historie ble lansert på Sjømannsskolen 5. november, gikk en mangeårig drøm i oppfyllelse for bekkelagsmannen Gunnar Pedersen. FOTO: TONE GRANHOLT HENRIKSEN

Boklansering og reguleringsplanen for Ekeberg nesten i havn. 2008 har vært et minnerikt år for Gunnar Pedersen.

BEKKELAGET: Lanseringen av Aktuell Historie på Sjømannsskolen 5. november er ett av mitt lange livs desiderte høydepunkter, forteller han.

Det har vært en utrolig førjulstid. «Alle» ville ha boken, alle ville at jeg skulle skrive en helt spesiell personlig hilsen i deres eksemplar. Opplaget er så godt som revet bort, sier forfatteren.

Jeg føler meg ydmyk og takknemlig over den store interessen blant publikum. Jeg er så imponert over våre trofaste lesere av Aktuell Historie i mandagavisen. En fantastisk flokk mennesker som viser entusiasme og beundringsverdighet langt over det man skulle tro var mulig, skryter 78-åringen.

Jeg har en stor drøm om å kunne samle samtlige Aktuelle Historier mellom to permer, innrømmer han.

Foruten forfattervirksomheten, er det arbeidet med ny reguleringsplan for hele Ekebergområdet som har opptatt Gunnar Pedersen mest i 2008.

Jeg har kjempet for en ny plan i nærmere ti år. Vi i Eikabergtinget har lidd noen nederlag underveis. Kampen for å ta vare på alle fornminnene og verne området for evig tid, er fremdeles ikke vunnet. Men jeg gleder meg over at nye bygg og flere kunstgressbaner må vente inntil den nye reguleringsplanen legges frem for politisk behandling til høsten.

Vi imøteser planen med stor spenning, og håper våre synspunkter blir hørt, sier Pedersen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.