Gå til sidens hovedinnhold

Ett løp – 170 vinnere

Onsdag var alle vinnere på Bislett stadion da 170 barn deltok på 400m sprint.

BISLETT: Ordene til Jack Waitz runger i megafonen; «Klar, ferdig, gå!» Tre ord som får 170 barn til å gi alt fra start til mål.

«Øver» til Oslo Maraton

Barna har blitt satt i gang på en 400m sprint rundt løpebanen på Bislett stadion. En forsmak på hva som kommer når Barnas Maraton arrangeres på Akershus Festning dagen før Oslo Maraton 24. september. Noen kommer først i mål, noen kommer sist, men de er alle vinnere, og de får alle sine diplomer.

Tolv år gamle Jone kommer over målstreken i rullestol, til øredøvende jubel fra de andre barna. Flere kommer bort og tar ham i hånda, klapper han på skuldra. – Sykt bra jobba, sier de til Jone, som smiler, stolt over løpet han nettopp gjennomførte.

– De ropte på meg når jeg kom i mål. Det var veldig morsomt, sier han etter målgang. Jone vil fortsette med friidrett. Han klarer nesten ikke stoppe smile.

Del på Facebook

Jone

FIKK DIPLOM: Jone (12) ble heiet inn til øredøvende jubel fra de andre barna. Etterpå var han den blideste gutten på Bislett. (ALLE FOTO: Vemund Sveen Finstad)

Et tilbud for alle

Dagen er i regi av Sportsklubben Vidars friidrettsskole, hvor barn får stifte bekjentskap med friidrett, samtidig som de blir kjent med hverandre og lærer om trening.

Prosjektleder Maria Lindstrøm forteller at målet er å få barn i aktivitet og å la de prøve seg på friidrett, slik at de kanskje blir «bitt av basillen.»

– Vi har oppdaget noen friidrettstalenter her, men vi tenker egentlig ikke på det. Det er lang vei frem til å bli idrettsutøver, og dette skal være et tilbud for alle, sier hun.

I år er fjerde året på rad at Friidrettsskolen blir arrangert, og det blir stadig mer populært.

Se Friidrettsskolens nettside her!

Friidrettsskolen

SATTE FART: Noen kom først i mål, og noen kom sist. Men på 400m sprint for barn på Bislett stadion onsdag var alle vinnere.

Liker å være i aktivitet

Barna selv var strålende fornøyde med opplegget. Ingvild (10) synes friidrett er veldig gøy og liker å løpe.

– Jeg synes ikke det er bra at man sitter så mye foran TV og PC, sier hun. Sammen med venninnene har hun storkost seg på friidrettsskolen.

Det har også Anna, Mari og Gaia, som synes det er spesielt morsomt å komme til en skole der man trener, møter andre og har det gøy.

– Vi liker å holde oss i aktivitet, slik at vi ikke blir daffe, sier trioen. De forteller at det har vært slitsomt, men smiler allikevel fra øre til øre.

Glade jenter

SLITNE OG GLADE: Ingvild (midten) og venninnene (f.v) Christine, Stine, Hanna, Hanna og Amanda strålte som soler etter løpets slutt.

Kritisk til skolen

Mannen med megafonen, Jack Waitz, PR-mann for Oslo Maraton og enkemann etter løpedronning Grete Waitz, er glad for at Friidrettsskolen aktiviserer barn.

– Personlig mener jeg at skolen gjør alt for lite, sier han. Waitz savner lek og idrett som en naturlig del av dagliglivet.

– Nå er det mindre gym på skolen og andre utfordringer enn før ved at barn har fått andre interesser og prioriteringer, sier han.

Waitz sier de ser tendenser på at barn generelt er i dårligere form.

– Da er det veldig viktig at de får læring om å bevege seg, og det vil bare bli viktigere fremover. Dette er en fin forsmak for dem, sier han.

Del på Facebook

Går mot rekord

Kommunikasjonssjef for Fokus Bank Oslo Maraton, Jostein Røraas, har delt ut nærmere 170 diplomer til barna. Flere av de skal også delta på Barnas Maraton 24. september. Han håper flere melder seg på løpet, noe som må gjøres på forhånd.

– Det var Grete Waitz som sa «løp din egen maraton». 500 meter er gjennomførbart for de aller fleste, og alle får medalje, sier han om barneløpet.

I år går det også mot ny rekord i antall påmeldte til Oslo Maraton.

– Vi passerte akkurat 12.000, så alt tyder på ny rekord, sier Røraas. For de som melder seg på går også hundre kroner automatisk til «Aktiv mot kreft».

– Det ligger også treningsprogram på nettsidene. Det er skrevet av Grete Waitz selv, og hjelper folk å trene seg opp til løpet, sier han.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk