RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett skritt frem og to tilbake?

Valgkampen går mot slutten, frontene står steilt mot hverandre. Skal vi tro skremselspropagandaen vil en fortsatt borgerlig regjering føre til av "vanlige" folk må stå i veikanten med lua i handa mens de rike kjører forbi så søla spruter i store limousiner. Samtidig kan det virke som en rød/grønn regjering vil være synonymt med væpnet revolusjon der de fattige spiser de rike. Man kan trygt si at nyansene forsvinner når mye står på spill for mange.
Jeg tror langt de fleste i dag er fornøyd med tingenes tilstand. Det kan jo ikke være for ingenting at OECD for femte gang har kåret Norge til verdens beste land å bo i? Behovet for ny kurs kan derfor synes ubegrunnet, særlig når vi ser at både Sverige og Tyskland med sine rød/grønne regjeringer faller på den samme rangeringen. Nå kan selvfølgelig ikke den sittende regjeringen ta æren for denne topplasseringen alene. Det er god jobbing fra flere regjeringer som har gjort denne førsteplassen mulig.
Det er imidlertid truende skyer i horisonten. Siden andre verdenskrig har Arbeiderpartiet ALDRI sittet i en samarbeidsregjering. Det betyr i praktisk politikk at de ALLTID har vært nødt til å søke mot høyre i det politiske landskapet for å få gjennomslag for de store og viktige reformene. Dette er i vi i Høyre stolte over. Med en rød/grønn flertallsregjering vil imidlertid det politiske tyngdepunktet for første gang forskyve seg radikalt til venstre for AP, som i samarbeidets ånd tvinges til å føre en mer sosialistisk politikk enn de selv står for!
En ny rød/grønn regjering blir derfor ikke som en hvilken som helst annen AP-regjering vi kjenner fra nyere tid. AP vet ikke hva det innebærer å sitte i en koalisjonsregjering. Det er derfor vi nå ser at Jens Stoltenberg og andre sentrale partikolleger benytter enhver anledning til å "avlyse" SVs politikk. Senest på det TV-sendte folkemøtet i Tromsø der Trond Giske avlyste SVs skolepolitikk på direkten ved å si at både de og Senterpartiet ikke var enige med SV, og at det derfor ikke vil bli noe av SVs skolepolitikk. Isolert sett er ikke dette dramatisk. Problemet er bare at Jens og co har gjort dette på det ene viktige området etter det andre, noe som faktisk viser at AP er et seriøst parti, men hva skjer etter valget? Da skal SV ha gjennomslag for store deler av sin politikk. Ellers blir det jo ikke noe av dette regjeringsalternativet.
Ønsker du virkelig dette helt nye, uforutsigbare og uprøvde regjeringsalternativet velkommen? Hva med å gi oss fire år til på å fortsatt redusere skattene for ALLE og føre en politikk som gir lavest mulig rente? Slik vil Høyre sikre trygghet for hus, hjem og jobb. Vi ønsker dessuten å fullføre "Kunnskapsløftet" slik at flere elever lærer mer i skolen. La oss ikke ta to skritt tilbake når vi åpenbart er på rett vei.
Godt valg.
Rune Dahl, Rødtvet
Stortingskandidat Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere