*Nettavisen* Nyheter.

Ett skritt nærmere nytt badeland i Oslo

BADELAND: Drømmen er et fullverdig badeland. Både Storo og Sogn er gode alternativer mener bydelsutvalget. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Bydel Nordre Aker tør tenke stort, og nå skal «alle» få vite at bydelen vil ha badeland.

NORDRE AKER: Det fremgår av rapporten som arbeidsgruppen for svømmeanlegg i Nordre Aker fremla for bydelsutvalget torsdag.

Siden i høst har en gruppe bestående av blant andre politikere og representanter fra FAU, ungdomsråd, eldreråd og idretten jobbet frem et strategidokument.

Del på Facebook

Haster å få til

Men ønsket om et offentlig bad i Nordre Aker har versert i mange år. Med nedleggelsen av Sogn vgs. er fremtiden for den eneste offentlige svømmehallen, Sogn bad, usikker.

– Det haster, og det er viktig å spille inn ønskene nå som det planlegges nye skoler i bydelen, sier komiteens leder, bydelspolitiker Lill Pleym (SV).

Hun viser til at elevene i Oslo i dag kun får ti timer svømmeopplæring, og at Nordre Aker, med den ventede befolkningsøkningen, trenger et bedre tilbud enn i dag. Dessuten er svømming og vannaktivitet viktig for folkehelsen, har lav terskel og favner bredt; fra babyer, skolebarn, ungdom, eldre, familier, til funksjonshemmede og idretten.

– Skal dette appellere til alle, trenger vi noe mer enn en tradisjonell svømmehall, sier Pleym.

Store visjoner

Svømmehallkomiteen nevner idrettsbasseng, bølgebasseng og strømkanal, stupetårn og sklier, varmtvannsbasseng, boblebad, kaldtvannskulp og badstuer.

– Dette er det behovet brukergruppene melder om i dag. Hvordan det endelige anlegget blir avhenger av pengesekken. Nå er det viktig at vi synliggjør hva vi vil ha, sier Pleym.

Rapporten viser at finansiering og drift av et slikt anlegg enten kan være kommunal, privat, eller en kombinasjon mellom disse. Tidshorisonten er fire til seks år.

Storo eller Sogn

Etter en gjennomgang av mulige tomter har rapporten landet på to områder som er best egnet.

Det er en forutsetning at det ligger i tilknytning til kollektivknutepunkt, slik at det enkelt kan betjene både Nordre Aker og resten av byen. I Storo-området pekes det på Fundia-tomten (bak Storosenteret), Sandakerveien 113–119 (nedenfor Schibsted) eller i tilknytning til den planlagte barneskolen i Nydalen, der plassering ikke er bestemt. Et annet godt alternativ mener de er Sognsveien 80 (der Sogn vgs. ligger i dag.)

– Denne rapporten blir nå sendt ut bredt, til byråd, bystyrepartiene, etater og andre. Dette er vår beste garanti for å nå frem med ønsket, sier Pleym.

Rapporten ble enstemmig vedtatt av bydelsutvalget.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag