RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett skritt nærmere bad på Røa


Til salgs: Her vil Bydel Vestre Aker ha Røa Trivselsbad. Det har vært planlagt i årevis. Nå er tomten til salgs, og kjøperen må bygge badeanlegg. foto: alexander Synstad
Til salgs: Her vil Bydel Vestre Aker ha Røa Trivselsbad. Det har vært planlagt i årevis. Nå er tomten til salgs, og kjøperen må bygge badeanlegg. foto: alexander Synstad
Tomten som er ment for Røa Trivselsbad kan bli solgt i høst. Leder i bydelsutvalget, Elin Horn Galtung er spent på hva som skjer. Det viktigste er at noe skjer, sier Horn Galtung.

RØA: Den over 30 år gamle saken om Røa Trivselsbad kan gå over i et nytt kapittel. Eiendoms- og byfornyelsesetaten har lagt ut tomten i Austliveien på Røa for salg. 1700 kvadratmeter er satt av til badeanlegg.

Leder i bydelsutvalget, Elin Horn Galtung har lenge vært oppgitt over Oslo kommunes sendrektighet i saken. Nå er hun spent på hva som skjer etter at budfristen går ut i september.

Må bli noe av

Det viktigste er det blir noe av trivselsbadet. Det er det eneste som teller for meg. Horn Galtung er forsiktig med å uttale seg om hvem kjøperen blir og om hvordan bygget eventuelt vil bli.

Vi får se hva som skjer etter hvert. Det kommer jo blant annet an på hvordan mulige kjøpere ser på kravene som er bundet opp i tomten. Men det er jo klart at kjøperen har som mål å tjene penger. Jeg er egentlig veldig spent. Og at det endelig skjer noe er jo strålende, sier Horn Galtung.

Drøye 20 millioner

Tomten er taksert til 20,7 millioner kroner. En foreløpig beregning viser at det vil koste drøye 42 millioner kroner å bygge ut anlegget. Megler, Advokatfirmaet Hodneland & co., hevder i prospektet at slike badeanlegg har høye besøkstall andre steder i landet. En rapport viser at omsetningen er høy. Om man ikke kan hente overskudd fra driften, vil man likevel ha en sikker inntektskilde i leieinntektene, slår rapporten fast.

Har alle muligheter

Medlem i bydelsutvalget, Terje Bjøro (V) mener svømmeanlegg er et offentlig ansvar.

Men det viktigste er at tomten er lagt ut for salg. Nå har vi alle muligheter for å få det Bydel Vestre Aker fortjener. Det er trist at det offentlige ikke tar ansvar for å bygge et slikt anlegg. Men det løpet er for lengst kjørt.

Bjøro er spent hva slags interessenter som kommer på banen. Han frykter at en eventuell kjøper ikke vil synes det er lønnsomt nok å drive svømmeanlegg.

Først er fremst er det realiseringen av boliger som eventuelt vil gjøre prosjektet lønnsomt. Men det trengs enda sterkere føringer overfor kjøper og utbygger. Vi må ha en klar klausul om at det skal bygges svømmehall. Han håper også politikerne får spille en aktiv rolle når det gjelder hva anlegget skal inneholde.

Liknende anlegg andre steder i landet er blitt sentre hvor kutur og andre aktiviteter blandes med drift av svømmeanlegg.

Mulighetene er mange. Jeg tror vi kan få samlet mange aktiviteter i et slikt anlegg. Jeg vet det er mange forskjellige varianter ellers i landet. Etterhvert kunne det bli aktuelt å se på forskjellige løsninger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere