RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ett skritt nærmere OL i Oslo


I dag leverte Oslo kommune søknaden om statsgaranti for et eventuelt OL i Oslo i 2022. F.v. idrettspresident Børre Rognlien, byrådsleder Stain Berger Røsland (H) og kulturminister Hadia Tajik.
I dag leverte Oslo kommune søknaden om statsgaranti for et eventuelt OL i Oslo i 2022. F.v. idrettspresident Børre Rognlien, byrådsleder Stain Berger Røsland (H) og kulturminister Hadia Tajik. Foto: Foto: Oslo2022/Oslo kommune
Om Oslo blir godkjent som søkerby faller avgjørelsen først 31. juli 2015. Men i dag er en milepæl nådd – nå har byen søkt om statsgaranti.

OSLO: Og som forventet var det brede smil og stor ståhei, da byrådsleder Stian Berger Røsland høytidelig overrakte søknaden til kulturminister, Hadia Tajik onsdag formiddag.

– Dette er en sjelden mulighet til å skape og delta på noe stort, med ringvirkninger utover egne landegrenser og for en ny generasjon, sier byrådsleder i Oslo, Stian Berger Røsland (H), som mener dette ikke bare skal handle om Oslo.

– Lekene i Oslo vil være en unik anledning til å vise frem Norge som vintersportsdestinasjon, som moderne kunnskapssamfunn og som en attraktiv samarbeidspartner. Dette skal bli hele Norges OL.

LES OGSÅ: Oslo får gå videre med OL-søknad

Nesten alt skal arrangeres i Oslo

Konseptet som til nå er uviklet, kalles «Games in the City». Med få unntak skal alle øvelser foregå innenfor Oslos grenser. Arenaene plasseres i en halvsirkel rundt byen, med seremonier og fest i sentrum. Sentralt for konseptet skal være enkel tilgjengelighet og skinnegående transport for publikum.

Med kort avstand mellom arenaene vil det være mulig for publikum å få med seg flere øvelser og arrangementer i løpet av en dag.

De alpine øvelsene samt øvelser for bob, ake og skeleton skal foregå i Lillehammerregionen.

LES OGSÅ: Nye milliarder inn i OL-budsjettet

LES OGSÅ: Hele byen skal brukes under OL

Oslos skal betale etterkostnadene

Og i dag er altså Oslo et skritt nærmere et eventuelt OL i 2022. Gjennom søknaden om statsgaranti ber Oslo kommune og Norges Idrettsforbund staten om tilslutning til det videre søknadsarbeidet.

Samarbeidspartnerne ber om statlig tilskudd til offentlige utgifter. I tillegg ber søkerne om statlig bruttogaranti for gjennomføringen av olympiske og paralympiske vinterleker i Oslo i 2022.

Modell for fordeling av investeringskostnadene til idrettsanlegg og infrastruktur vil fremforhandles mellom partene, og når det gjelder etterbrukskostnadene, foreslår søkerne at disse kostnadene bæres lokalt.

LES OGSÅ: – OL til Groruddalen for å stimulere til vekst er mildt sagt vås

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere