RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Eivor (15) og Wilhelm (14) vasket og støvsugde bil. Foto: Elisabeth C. Wang
Eivor (15) og Wilhelm (14) vasket og støvsugde bil. Foto: Elisabeth C. Wang

Ett steg nærmere klassetur

I oktober skal 9. klasse ved Øraker skole på klassetur til Polen med «Hvite busser». Men aller først må turen finansieres.

ØRAKER: Mandag ettermiddag bugnet det av blomster, kunst, pølser, vafler og kaker på utsiden av Øraker skole. Og ved parkeringsplassen sto biler på rad og rekke klare til å få en skikkelig innvendig vask.

Det er klart vi skal være med å hjelpe når det gjelder selve klasseturen vår, smiler Eivor og skrubber vinduene i en Volvo stasjonsvogn rene.

Wilhelm (14) står rett utenfor, klar med støvsugeren.

Det er jo greit å tjene penger til turen på denne måten. Nå håper vi bare det kommer mange folk, sier han.

Kjempeinnsats

Leder for gruppen som finansierer aktiviteter, Anne Fougner, er svært fornøyd med elevenes innsats.

Prosjektet med å samle inn penger til turen startet i november i fjor, og allerede i desember solgte elevene kaker og arrangerte fester og samlinger på Stoppestedet. Et påskeblad med elevenes egne noveller og dikt falt også i smak, og bidro til penger i reisekassen, forteller Fougner.

Grønne fingre

Ved blomstertorget, rett på utsiden av hovedinngangen, står hagedesigner Yvonne Dengin. Hun synes det er naturlig å stille opp for elevene slik at de skal få gjennomført den planlagte turen.

Det er klart vi skal hjelpe til. Blomster og planter er jo veldig populært nå med tanke på 17. mai, så dette regner vi med blir populært. I tillegg har jeg mulighet til å gi råd om hagestell og planting i ulike krukker og kasser, sier hun.

Billig og godt

Ved bordet fylt med nystekte vafler og varme pølser står dagens «vaffelmester» John (15). Han mener det er viktig at forbipasserende kan få seg en liten matbit mellom slagene.

Dette er jo billig og god mat, da, så nå er det bare å forsyne seg, sier han og legger i en ny røre med det samme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere