Ettåring feires med billig øl

Amerikanske Thomas Function spilte to kvelder på rad under feiringen.

Amerikanske Thomas Function spilte to kvelder på rad under feiringen.

Utestedet og konsertscena Funhouse feiret ett år i Pilestredet like før påske.

Alexander Jevic (t.v) og Kaare Gil står som garantister for flere gode kvelder i Pilestredet. ALLE FOTO: Erik Tangen

PILESTREDET: - Vi har fire venstrehåndshansker, men ingen høyrehansker!

Klokken begynner å nærme seg fem, og gutta på Funhouse er midt i den siste rengjøringfasen før dørene skal åpnes.

Selv om hver kveld er en fest i det intime kjellerlokalet i Pilestredet, er denne kvelden noe utenom det vanlige. Utestedet fyller ett år, og i ti dager vil gutta feire seg selv, med en rekke konserter og prisavslag i baren.

Øvelse gjør mester

Alexander Jevic og Kaare Gil utgjør duoen som står bak fjorårets hyggeligste tilskudd til bydelens uteliv. De mente det var behov for en mindre, mer intim konsertscene i byen.

- Alex jobbet på So What i gamle dager, og jeg jobbet på Pantagonia, så vi så for oss at en kombo av de to musikkstilene kunne funke bra, forteller Kaare.

Gutta forteller at de holdt stedet åpent i noen uker før den offisielle åpningen, for å sjekke at alt gikk smertefritt.

- Første kvelden var vi livredde for at ikke all malingen hadde tørket på veggene, og når gjestene kom i ellevetida holdt vi fortsatt på med møbleringen. Det hele toppet seg med en vannlekkasje litt senere på kvelden, forteller Alex.

Noen erfaringer rikere åpnet gutta dørene offiesielt 28. mars.

Beskjedne billettpriser

Og det tok ikke lange tiden før hovedstadens konsertgjengere merket seg den nye rockescena. Ukentlige konserter med mer eller mindre kjente knallband til en billig penge gjorde åpenbart susen.

Beskjedne billettpriser er blitt en nesten-policy for Funhouse - det er i baren du skal legge igjen pengene dine - ikke i døra.

- Vi er ikke hypp på å ta for mye for konsertene, det er øl vi tjener penger på - men hvis bandene er veldig dyre, er vi nødt til å gå over hundrelappen, forteller Alex, som blant annet står for bookingen.

Ingen barbaroner

I stedet for markedsføring satte gutta sin lit til jungeltelegrafen.

- Vi styrte bevisst unna markedsføring slik at vi fikk inn folka vi ønsket oss hit først. Siden åpningen har kundekretsen økt og økt, og det er jo selvfølgelig digg, sier Kaare.

- Det blir allikevel ganske slunkne lønninger på oss. Vi er ingen barbaroner akkurat, men vi har det jævla gøy! sier Alex, som selv jobber på NOKAS to ganger i uken, for å tjene (nok) til livets opphold.Stedets hjemmeside er omsider oppe og går, besøk www.funhouseoslo.com, for program.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.