*Nettavisen* Nyheter.

Etterforsker giftutslipp

Etter å ha henlagt saker tidligere, lover nå politiet å gå søppelforbrenningen på Brobekk nøyere etter i sømmene.

SENTRUM: Det bekrefter politiførstebetjent Stig Føyen i finans- og miljøseksjonen i Oslo politidistrikt.

Vi har enda ikke hatt kapasitet til å behandle saken, men ser for oss at vi kan starte etterforskning i begynnelsen av 2008, sier han.

Må beklage

Aksjon Steng Giftfabrikken leverte inn anmeldelse til politiet 29. oktober i fjor. Først 3. desember bekreftet politiet å ha mottatt denne.

Det glapp litt i vårt datasystem. Vi har ingen automatisk rutine for å svare til en som "melder" om et forhold, kun de som er fornærmet. Derfor måtte vi lage et manuelt brev, sier Føyen.

Aksjonsleder Schelver hevder at politiet har brutt sin egen serviceerklæring ved å gi så sent svar.

Vi beklager at de fikk svar først etter seks uker, men vi håper aksjonen ønsker å fokusere på selve anmeldelsen fremover, svarer Føyen.

Anmeldt tidligere

Brobekk-anlegget er også tidligere blitt anmeldt av giftaksjonen for overutslipp av miljøskadelige stoffer.

I den saken fikk vi råd fra SFT om at det ikke var hensiktsmessig å straffeforfølge forbrenningsanlegget. Saken ble derfor henlagt med den begrunnelsen. Nå ser vi på saken med nye øyne. I høst har vi imidlertid hatt veldig mye å gjøre på grunn av deponisaken ved Malmøykalven, sier Føyen.

Politiførstebetjenten vil ikke gå så mye inn i hva konkret politiet skal se nærmere på.

Vi må gå inn i materien og se på den. Hva resultatet blir tør jeg ikke å konkludere med nå. Det er også av betydning hva SFT mener om den nye anmeldelsen.

Egen etterforskningsgruppe

Satser politiet mer på miljøkriminalitet nå?

Oslo politidistrikt har lenge prioritert miljøkriminalitet ved at det er etablert en egen etterforskningsgruppe som arbeider kun med miljøsaker. Gruppen har ikke til enhver tid vært fullt bemannet så vi har måttet prioritere strengt. Nå er vi fullt bemannet og det åpner for at vi kan se på flere saker, sier gruppeleder Stig Føyen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.