Etterlater seg store mengder søppel

Østeuropeiske bygningsarbeidere setter leir på Bogstad så fort snøen er borte. Når vinteren atter engang melder seg er det bare søppel igjen etter dem.

Som kjent er parkeringsplassen på Bogstad et populært oppholdssted for østeuropeere hele vår, sommer og høstsemesteret. Til tross for flere advarsler fra politiet, blir de boende ulovlig. Men nå som gradene har sunket og snøen har lagt seg, har de pakket sammen tingene sine og forlatt parkeringsplassen. Og igjen er en stor haug med søppel.
I flere dager har Friluftsetaten ryddet opp etter de midlertidige beboerne.
I følge Aftenposten er ikke Bogstad eneste stedet østeurpoeerne har slått seg til og forsøplet. Friluftsetaten har også fått inn klager fra Sognsvann, Sørkedalen og Øvresetertjern.
I dag er det slik at man kan i to døgn uten grunneiers tillatelse. Men det er ikke slik at disse reglene nødvendigvis håndheves i det daglige.
Skog- og friluftsforvalter i Oslo kommune, Trond Enkerud, sier til Aftenposten at han tror man vil tape på å ha en strengere friluftslov. Mens den Norske Turistforeningen ønsker bedre informasjon og tettere oppfølging fra Oslo kommune.
Et tiltak som igangsettes fra neste sesong, er opplysningstavler også på engelsk for å hindre at bygningsarbeidere bor ulovlig i marka og etterlater seg store søppelmengder etter endt bruk av området.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.