RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Inger, Marte og Silje drømmer om å turnere utenfor Norges grenser. Øverst på ønskelista står Japan.
FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD
Inger, Marte og Silje drømmer om å turnere utenfor Norges grenser. Øverst på ønskelista står Japan. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Etterlengta punkdebut

Jentene i Cables kutta ut kaker og kos. Nå er det punk for alle penga.

OSLO ØST: Det begynte med en forferdelig skrikevokal. Etter hvert gikk det over fra ÆÆÆÆ til å bli mer melodiøst. Jeg tror det har vært riktig retning, ler vokalist og bassist Inger Hellgren.

Dama med den karakteristiske, hese whiskystemmen dumper fornøyd ned i en stol på kafeen Bare Jazz sammen med trommis Marte Hagen og gitarist Silje Dybedahl.

(Hør låta Hey Mama! i linken til høyre)

Lei av å vente

Etter ni år er østkantbandet endelig klar med debutplata «Same Places, Same Faces». Jentene legger ikke skjul på at dette var etterlengtet.

Vi ble lei av å vente på at noe skulle skje. Nå er det først og fremst digg å se det ferdige resultatet, sier Silje.

Mange brutte løfter, og halvhjerta lovnader om platekontrakt gjorde at bandet til slutt valgte å ta saken i egne hender. Da smaker det ekstra godt å ha det ferdige resultatet mellom hendene.

Det er helt fantastisk!, utbryter Marte.

Plata var opprinnelig ferdig for et år sia, men jentene har langt fra ligget på latsiden den siste tida.

Det var en intens periode i studio i januar i fjor. Vi hadde det sinnssykt gøy, og det har vært noen pirrende måneder for å få alt på plass. Jeg er like stolt av plata i dag som jeg var for et år siden, understreker Inger.

Det var først da de fikk med seg Ann Sung-An Lee på gitar, alle brikken falt på plass.

Etter at Tine (Christiansen journ. anm.) slutta, var vi trio en stund. Det var ikke gøy. Ann lærte seg tolv låter på tre uker. Da var vi blide, da!, ler Marte.

Starta fra scratch

Historien om Cables begynte i år 2000, i indre Østfold, nærmere bestemt Mysen.

Vi starta helt på scratch. Det var ingen andre enn Silje som hadde rørt et instrument engang. Vi begynte å klunke litt, og dermed var vi i gang, sier Inger.

Etter hvert fikk jentegruppa noen lokale spillejobber og ble bedre kjent med sin egen stil.

De første fem åra var vi i grunnen ganske sosete. Vi spiste kaker og spilte litt, ler Silje.

Noe måtte vi jo drive med. Dessuten hadde vi over 40 millioner versjoner av verdens kuleste introer som ikke ble til noe. Det var først da vi kom til Oslo, vi satte i gang på ordentlig, forteller Marte.

Rølpete hard-punk

Etter hvert som de fikk ordentlige instrumenter og bedre øvingslokaler, ble det mindre kake og mer punk.

Vi spilte kjempefort og rølpete, skikkelig hard-punk. Nå har vi blitt flinkere, og mer opptatt av melodi, sier Silje smilende.

Med Ingers whisky-heshet kommer vi alltid til å høres ut som Cables uansett. Det er fortsatt musikk som slår deg rett i trynet, sier Marte og understreker at de langt fra er like tøffe i trynet privat.

Vi er rett og slett fire glade og skrullete jenter som liker å ha det gøy, sier Silje, mens Inger nikker iherdig.

Noen kan nok si at vi er en gjeng med ADHD-jenter; vi kan nok være litt masete. Men først og fremst er vi en energisk vennegjeng som brenner for musikken, sier Inger.

Drømmer om Japan

Nå som plata er ute i butikkhyllene og slippfesten er vel overstått, verker jentene etter å komme seg ut på veien. Utlandet står øverst på ønskelista.

Jeg dør etter å dra på turné i et annet land og få nye impulser, sier Silje.

USA eller Japan er den største drømmen.

Vi har vært i Norge så lenge, og vi kan ikke spille i Oslo annenhver uke, heller. Dessuten tror jeg vi har mer potensial der, sier Marte mens Inger ser skjelmsk ned i ølglasset.

Alternativt kan vi jo dra over grensa og sette opp trommesettet i Svinesund, ler hun og fortsetter:

Vi håper i alle fall på en travel sommer, hvis ikke får vi pimpe opp Myspace-siden vår. Den store drømmen er å slippe hverdagsjobben og leve av dette. Musikken er det eneste vi går og tenker på 24 timer i døgnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere