RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlengtet hall må utredes – igjen

Det går både vinter og vår før flerbrukshallen på Dælenenga blir bygd. Tidligst i 2015, tror Idrettsetaten.

GRÜNERLØKKA: – I 2015 vil saken ha 15-årsjubileum. Det kan ikke være annet enn pinlig. Hadde det vært politisk vilje, hadde hallen allerede vært bygd. Dette er veldig treigt og defensivt!

Slik lyder dommen fra styreleder i Grüner IL, Jon Hernæs. Han er mildt sagt skuffet over at hallen nok en gang drar ut i tid.

LES OGSÅ: – Hallen skal ikke opp i Torshovdalen!

– Å bygge denne hallen er like viktig som barnehageplasser og skole. Skal bydelen beholde engasjerte foreldre, må vi gi dem rammevilkår. Grünerløkka har den dårligste anleggssituasjonen i Oslo. Behovet er enormt, sier han.

LES OGSÅ SAKEN FRA 2006: Snart klart for hall på Dælenenga

Nye krav

Det er nye, strenge kvalitetskrav som ligger bak at hallen på Dælenenga må utredes enda en runde utover det som alt er gjort. Finansbyråd Kristin Vinje (H) forklarer:

– Oslo kommune innførte et nytt system for kvalitetssikring av investeringer i 2009 for å sikre bedre kostnadskontroll med investeringene. Prosessen rundt beslutning blir mer omfattende, men vi får en bedre styringskontroll, sier hun.

Vinje avviser at byrådet på denne måten trenerer hallen.

– Jeg kjenner ikke konkret til den saken. De nye kvalitetssikringsrutinene gjelder for alle våre prosjekter, sier hun.

At det blir ytterligere forsinkelser, er hevet over tvil, medgir Idrettsetatens Trond Aulund. Blant annet skal et nytt alternativ utredes, Torshovdalen.

– Det vil nødvendigvis ta mer tid. Vi rekker ikke 2012, men kanskje 2013, slik at bevilgningene kan komme til budsjettet for 2014, sier han.

Et forsinkende element skal være at Byantikvaren har motsatt seg riving av det verneverdige klubbhuset. Tre alternativer foreligger nå til utredning. Som nevnt, Torshov. Ett med riving av klubbhus og ett uten riving.

Urealistisk

– Mange vil nok reagere på hall et annet sted enn Dælenenga. Men det alternativet er rimelig urealistisk vil jeg tro, sier Aulund.

– Vi har ikke gitt opp å få revet bygget ennå. Torshovdalen er ikke vi noe interessert i å jobbe for, avslår Hernæs.

At hallen går på en ny utredning, liker BU-leder Tore Aasheim svært dårlig.

– Jeg har egentlig ikke ord. Nå har de holdt på i ti år. Dette blir å holde lokalbefolkningen for narr. Det er ikke noe problem å bygge reklametårn på vestkanten til millioner. Men når barn og unge i indre øst skal få drive breddeidrett, må man utrede i huet og ræva, sier en rasende BU-leder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere