RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser avtale med Helse Øst

Direktør ved Godhaab rehabiliteringssenter, Arild Furuseth, ønsker en avtale med Oslo kommune lik den senteret har med Asker og Bærum.

Røa: I dagens utgave av Ullern avis Akersposten skriver Vestre Aker Høyres Gunnar Stavnes et innlegg hvor han tar opp overbeleggsproblematikken ved sykehusene. På BU-møtet forrige uke ble bydelsdirektør Jan Hagen bedt om å skaffe oversikt over hvilke utskrivningsklare pasienter bydelen har som kan ha stor nytte av å få et tilbud på Godthaab rehabiliteringssenter.
- Jeg vil at vi umiddelbart skal innlede et samarbeide med sykehus som Diakonhjemmet for å få de som er utskrivningsklare over til steder som Godthaab for rehabilitering, sier Gunnar Stavnes.

Ønsker nærhet

Godthaab er en 80 år gammel privat stiftelse som hittil har gitt tilbud til pasientgrupper innen ortopedi, hjerte- og lungelidelser og kreft. Etter at nybygget til 32 millioner kroner stod ferdig på Godthaab for ett år siden, har rehabiliteringssenteret nå 85 sengeplasser.
- Nå har vi mellom åtte og ti selvbetalende pasienter. Det er et stort marked for dette. Veldig mange som blir henvist til steder langt unna, vil heller betale selv for å kunne være et sted litt nærmere, forteller Arild Furuseth, direktør ved Godthaab rehabiliteringssenter.
Etter en anbudsrunde ville Helse Øst ikke inngå avtale med Godthaab for 2006, denne avgjørelsen førte til sterke reaksjoner blant berørte og pårørende og ble brakt inn for retten.

Uverdig behandling

Direktøren ønsker Vestre Aker BUs forslag hjertelig velkommen.
- Det er klart at Godthaab kan være et sted for pasienter som har et rehabiliteringsbehov og -potensiale og som har som mål å bli overført til egen bolig, sier han.
Han etterlyser en avtale mellom Oslo kommune og Godthaab lik den rehabiliteringssenteret har med sykehuset Akser og Bærum HF og Asker og Bærum kommune. Helseforetaket kjøper rehabiliteringsplasser for i alt 3 millioner kroner i 2006 og disponerer med dette 6- 8 plasser ved senteret.
- Det er ingenting i veien for at Oslo kommune kan gjøre det samme. Det er ikke mangler på penger, men dårlig organisering, sier han.
- Pasientene er dessverre blitt en kasteball mellom ulike forvaltningsnivåer og for hver dag de blir liggende i sykehus, taper pasienten funksjonsnivå, infeksjonsfaren øker for nyopererte og rehabiliteringen blir vanskeliggjort. For mange kan dette bety en rask "kvalifisering" til sykehjem selv om de kunne ha mestret å bo selvstendig i egen bolig enda noen år om de hadde fått aktiv rehabilitering raskt. Det hele er ganske uverdig, sier direktøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere