*Nettavisen* Nyheter.

Etterlyser bilder og video etter russevoldtekter

Tryvann har vært et fast møtested for russen i Oslo i en årrekke. 1. mai i år skal to jenter ha blitt voldtatt på et av russearrangementene, den ene voldtekten skal ha skjedd i tribuneområdet, mens den andre skal ha skjedd på et toalett nær hovedscenen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Oslo-politiet har lite informasjon etter voldtekter på Tryvann.

04.05.15 15:10

OSLO: Det er fortsatt ingen mistenkte/siktet i de to anmeldte voldtektene på russetreffet på Tryvann 1. mai, skriver politiet i en pressemelding.

Nå ber politiet publikum om hjelp, og spør spesielt etter video og bilder, som kan bidra til å identifisere de antatte gjerningsmennene.

Les også: - Voldtektene har likhetstrekk

Ber om hjelp
- Det er viktig for oss at de som kan ha gjort observasjoner eller har hørt noe som kan bidra til en identifisering, kontakter oss. Hvis noen har bilder eller video som kan identifisere gjerningspersoner og/eller vitner ønsker politiet at de tar kontakt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

De to voldtektene skal ha skjedd natt til 1. mai på russetreffet på Tryvann.

Les også: Fabian Stang utsatt for overgrep som tenåring

Overfalt på toalettet
I den første saken skal fornærmede ha blitt overfalt og voldtatt inne på et av toalettene som sto nærmest scenen. Voldtekten skjedde rundt klokka 01.

Det skal være to gjerningspersoner i saken, og disse blir ifølge politiet beskrevet slik:

Gutt 1: Nordisk utseende gutt, cirka 180 cm høy, tynn og med halvlangt hår. Rød russebukse, mørk parkasjakke og med en hettegenser under jakka.

Han hadde et mørkeblått tørkle m/hvit skrift som pannebånd.

Gutt 2: Noe mørk i huden, cirka 180 cm høy, kraftig kroppsbygning, veltrent. Rød russebukse, stor jakke og med samme type pannebånd som den andre gutten. Han snakket noe gebrokkent norsk.

Begge guttene hadde så kalte glow-striper på kinnene.

Les også: Politiet krever fullt innsyn i Holstads Facebook-profil

Voldtatt på tribunen
Den andre anmeldte voltekten skjedde i tidsrommet 23-23.30 på 1. mai. Voldtekten skal ha skjedd på tribunen ved hovedscenen på Tryvann.

I dette anmeldte overgrepet er det beskrevet tre gjerningspersoner, som beskrives slik:

Gutt 1: Mørkt hår

Gutt 2: Lyst hår med litt lengde, markerte ansiktstrekk; markerte kinnben og hake, grå collegegenser, Uggs og fløyte rundt halsen

Gutt 3: Mørkt, litt krøllete hår

Alle tre var lyse i huden, hadde russebukse og pannebånd med hvit tekst.

Les også: Dette kan bli siste året med uteservering i Karl Johan

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.