Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyser dugnadsånd

I nesten 30 år har Rødtvet fritidsklubb vært drevet utelukkende av foreldre. I dag er dette den eneste private fritidsklubben i Groruddalen.

Rødtvet:I det som en gang var et bomberom på Rødtvet skole ligger Groruddalens eneste foreldredrevet fritidsklubb. Her er det mye liv og røre. Det er en kjernegruppe på åtte voksne som sørger for at ungdom i området får et fullverdig tilbud på fritiden.
- Vi er en fritidsklubb uten en eneste stilling. Alt dette drives av foreldre som selv har barn på skolen. Vi mener at vi gjør en bra jobb under disse forutsetningene, sier Tor Erling Hansen, som sammen med Claus Kvasness har vakt denne kvelden.

Mange som kommer

Det er en flott vårkveld av de sjeldne og siste gang klubben er åpen før sommerferien. Derfor er det noe færre ungdommer som er her sammenlignet med andre kvelder.
- Det er klart, så snart sommeren er her er det færre som kommer. Det er egentlig ikke så rart når det er flott vær og lyst ute. På regntunge og mørke dager er stedet fullt, sier Hansen.
Normalt er det mellom femti og hundre ungdommer som samles her. På det meste var det rundt 120.
- Vi har et medlemsregister som viser at det er rundt 290 medlemmer i klubben siden januar, sier Kvasness.
Elevene som kommer hit er i alderen fra femte klasse til 18 år. Men den store aldersforskjellen ser ikke ut til å være grunn til bekymring.
- De store tar litt ansvar for de yngste. Samtidig synes de små at det er stas å få lov til å være på samme klubb som de store, sier Hansen.

Merker trykket

De som jobber frivillig ved Rødtvet fritidsklubb etterlyser flere voksne i området som kunne tenke seg å være med på noen av vaktene.
- Det hender at det er behov for vakter og vi kunne tenke oss flere. Vi er litt avhengig av dugnadsånden for at dette skal kunne fungere. For tiden har vi kanskje femti prosent av de vaktene som vi trenger, sier Hansen.
De åtte voksne som driver fritidsklubben har en vakt i måneden hver. Både Hansen og Kvasness er enig i det at dette er ikke for mye jobb, men sier at behovet kan oppstå.
- Vi merket trykket etter at bydelen stengte to av tre fritidsklubber. Dette er en lite kjent og promotert klubb, men likevel kjenner mange i nærområdet til den. Derfor kom det plutselig også ungdom fra andre klubber hit, sier Hansen.

Store planer

For første gang på lenge gikk fritidsklubben med et lite overskudd. Dette skyldes i stor grad et kommunalt tilskudd de fikk. Etter sommerferien åpner klubben på nytt i slutten av august eller primo september.
- Takket være overskuddet kan vi planlegge litt flere tilbud fra høsten. Øverst på ønskelisten er det temakvelder der vi kan tilby nye utfordringer til våre ungdommer. Vi planlegger også å lage fiskegrupper og gå på turer. Vi vil gjerne gjøre noe som ungene synes er gøy, sier Hansen.
Rødtvet ungdomsklubb har i mange år vært et sted å være for ungdommer i området. Men de som driver stedet ønsker å knytte til seg flere voksne også.
- Det er moro for unger men det er moro for foreldre også. Vi ønsker å oppfordre alle som kunne tenke seg å bidra, å ta kontakt, sier Hansen.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året