Gå til sidens hovedinnhold

Etterlyser en halv basket-million

I to år har basketmamma Kristin Moe kjempet for å få streetbasketbane. 500.000 kroner er bevilget, men ingen har sett snurten av pengene. Nå er Moe lei.

SKILLEBEKK: For snart to år siden var bystyret enigestemmig, 500.000 kroner til streetbasketbane ble innvilget og skulle brukes i 2012. Dette etter intens jobbing fra foreldre i Bydel Frogner.

50 aktuelle tomter, regnskap og planlegging hadde de jobbet frem. November er kommet, pengene har ikke foreldrene sett snurten til.

– Nå er jeg lei! sier hun.

Frustrert og bitter

Sønnen til Moe er 14 år. Han og vennene spiller basket. Moe sier sønnen mener situasjonen er urettferdig.

– Han leser aviser og ser at det blir brukt penger til treplanting, bygging av opera og andre ting. Han er bitter, sier hun.

Moe er også frustrert. Hun sier at det ikke er nok tilbud til ungdom som ikke er med i organisert idrett.

– Organisert idrett er ikke for alle. Når dem som ikke er med på dette ikke har noen tilbud, blir vi foreldre redde for at de skal velge negative veier fordi de kjeder seg. Det er snakk om 10x10 meter med asfalt og en kurv.

Dårlig ungdomspolitikk

Harald Nissen i MdG forventer at byrådet nå setter spaden i bakken. Nissen er opprørt over saken. Han har henvendt seg til byrådet, uten hell.

– Dette er snakk om trenering av demokratiet. Jeg kaller det dårlig ungdomspolitikk, raser han.

Moe legger til at banen vil også gi økt livskvalitet.

– Barn og unge får tyn fordi de sitter inne. Men ingenting skjer for å tilrettelegge for aktivitet. Manhattan har flere innbyggere enn Norge, og der har de streetbasketbaner. Banene er som en møteplass hvor både dem som spiller og andre møtes. For jenter, gutter og handikappete.

LES SAK OG SE BILDER FRA STREETBASKETCUPEN I FJOR

Får bane før jul

– Den første banen blir trolig ferdigstilt før jul, sier kommunikasjonsrådgiver i Bymiljøetaten, Kristian Moen.

I følge Moen blir banen bygget i Mølleparken.

– Det skal også bygges en bane i Bydel Frogner, men lokaliseringen skal først gjennom politisk behandling i bydelsutvalget, forklarer han videre.

I tillegg jobbes det også med to andre baner.

– Vi håper å kunne realisere dem så snart vi får gjort de nødvendige klareringer. Disse banene er foreslått bygget i Olafiagangen og i Hausmanns gate, sier Moen.

Om den sene prosessen sier Moen;

– Det stemmer at bystyret vedtok at det skulle bygges streetbasketbaner i Oslo, men det ble ikke bevilget penger øremerket til dette. Penger til bygging av baner skulle frigjøres ved hjelp av omdisponeringer innenfor Bymiljøetatens eget budsjett.

LES ANDRE NYHETER FRA DITTOSLO.NO:

Bilverksted tok fyr - Eieren lettet over at alle overlevde

26-åring soner for 40 kriminelle handlinger

Busskaos i Karl Johan

Reklame

Siste sjanse: 10 superkupp du gjør på Cyber Monday