RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

SPEIDER ETTER BARNEHAGEPLASSER: Lokalpolitiker Hanne Eldby vil ha flere nye barnehageprosjekter i Bydel Østensjø.
SPEIDER ETTER BARNEHAGEPLASSER: Lokalpolitiker Hanne Eldby vil ha flere nye barnehageprosjekter i Bydel Østensjø. Foto: ARKIVFOTO: TRINE DAHL-JOHANSEN

Etterlyser flere barnehager i Bydel Østensjø

Hanne Eldby (SV) synes det er merkelig å opprettholde Lopperud midlertidige barnehage når den ikke lenger er knyttet opp mot et permanent prosjekt.

ØSTENSJØ: I forrige uke skrev vi om den midlertidige barnehagebakken i Paal Bergs vei, som byrådet vil oppretteholde i fem nye år.

LES SAKEN: – En hel generasjon barn får et mye dårligere tilbud

Den skulle egentlig vært fjernet i 2009, men ble stående i påvente av at nye Manglerud Idrettsbarnehage skulle realiseres.

Merkelig politikk

Nå er dette prosjektet imidlertid lagt på is, og den midlertidige idrettsbarnehagen skal etter det Nordstrands Blad erfarer avvikles til sommeren. Barna skal ha fått plass i andre barnehager.

– Jeg synes det er merkelig politikk av Oslo kommune å si først maks to år, så akseptere lenger under forutsetning av at brakkene skal erstattes av et konkret og permanent barnehageprosjekt. Det er det ikke lenger, sier Hanne Eldby (SV).

Bør avvikles

Eldby sitter i Østensjø bydelsutvalg (BU) og leder bydelens oppvekstskomité.

– Lopperud-brakkene er et av prosjektene BU har vedtatt skal ha høyeste prioritet på å avvikle, fordi det er trangt, påpeker hun.

– Vi trenger flere barnehageplasser og ønsker flere prosjekter, men det virker som byråd Ødegaard har stoppet opp progresjonen etter at alle med lovfestet rett fikk plass. Hvis de midlertidige barnehagene ikke er til erstatning for noe nytt som kommer, bør de vekk, mener Eldby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere