RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser flere klasserom


LYSPUNKT: Britt Inglingstad (V) gleder seg over at byggingen på Trasop skole går raskt, men som resten av Østensjø BU frykter hun likevel at bydelen vil få manko på elevplasser i årene fremover.FOTO: NSO
LYSPUNKT: Britt Inglingstad (V) gleder seg over at byggingen på Trasop skole går raskt, men som resten av Østensjø BU frykter hun likevel at bydelen vil få manko på elevplasser i årene fremover.FOTO: NSO
Østensjø BU frykter at det planlegges for få nye skoleplasser i bydelen, spesielt i Skullerud-området.

ØSTENSJØ: – Det er viktig med nærhet til skolen, og vi trenger spesielt forslag til nye elevplasser i Skullerud-området, sier Britt Inglingstad (V), leder av bydelsutviklingskomiteen og medlem i bydelsutvalget (BU) i Østensjø.

BU behandlet nylig Utdanningsetatens forslag til skolebehovsplan (se fakta) for 2014-2024, og konkluderer med at den ikke fanger opp bydelens behov for skoleplasser i tilstrekkelig grad.

– Bydelens nærhet til marka og den korte avstanden til sentrum gjør at barnefamilier tiltrekkes området, samtidig som bydelen går mot et generasjonsskifte, påpeker BU i høringsuttalelsen sin.

LES OGSÅ: Utdanningsetatens forslag til ny skolebehovsplan i Oslo

– Jeg håper Utdanningsetaten kan komme med noen forslag til hvordan de skal løse skolebehovet i Skullerud-området. Oslo kommune burde også se på Eterfabrikken som er til salgs. Det er synd hvis det salget går fra oss uten at det er blitt vurdert, sier Inglingstad.

LES OGSÅ: Eterfabrikken på Østensjø til salgs

For få barneskoleplasser

BU konstaterer at en del arbeider allerede er godt i gang, men at det fremdeles trengs nye løsninger. De begrunner dette med stor utbygging i Skullerud- og Oppsal-området.

LES OGSÅ:

Trasop skole blir større, Manglerud vgs. bytter elever

Det bygges hundrevis av nye boliger på Skullerud

– Det bygges på Skullerud, noe som helt klart gjør at behovet for flere barnetrinnsplasser er større enn hva som fremgår av planen. Vi er bekymret for at utviklingen av dette området går raskere enn det Utdanningsetaten tar høyde for, og ønsker derfor at forslag til løsninger legges inn i planen allerede nå, bemerker BU.

Utdanningsetaten påpeker en liten fremtidig økning i elevtall i området Bøler-Skullerud, samt usikkerhet rundt fremtidig kapasitetsbehov, men foreslår ingen tiltak nå.

I området Østensjø-Trasop-Oppsal mener Utdanningsetaten at behovet for skoleplasser dekkes med vedtatte tiltak.

LES OGSÅ: Sier ja til trafikklys på Skullerud

Uklart om Høyenhall?

Skolebehovsplanen revideres annethvert år. I forrige runde ble det vedtatt å bevare Høyenhall skole som en 1–10 skole, men i den nye planen synes ikke BU at det fremgår klart nok at Utdanningsetaten ønsker å videreføre vedtaket.

– Barn og ungdom bør gå på skole i sitt eget nærmiljø, hvor det skapes trygge rammer og et godt læringsmiljø, påpeker et enstemmig BU.

– Høyenhall skole har god beliggenhet for utbygging, og BU ønsker derfor et klart vedtak om at den skal videreføres som en 1–10 skole, uttaler de.

Prognoser for området viser underkapasitet på slutten av perioden, mens Høyenhall skole vil få overkapasitet på ungdomstrinnet. Utdanningsetaten skriver at de senere vil vurdere utvidelse av Høyenhall skole for å dekke behov for flere plasser på barnetrinnet.

LES OGSÅ:

Skolebehovsplan viser store utfordringer i Bydel Nordstrand

Nordstrand videregående skole flytter til Sjømannsskolen

Manglerud videregående skole nedlegges

Møt mannen som blogger om Skullerudbyggingen

Førsteklassinger må begynne på andre skoler

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere