*Nettavisen* Nyheter.

Etterlyser handling

Bydel Sagene etterlyser nå konkrete planer for Voldsløkka. Lite har skjedd siden bystyret behandlet saken i mai.

VOLDSLØKKA: Bystyret behandlet sak om forvaltning og videreutvikling av Voldsløkka 23. mai i år. Den gang ble det, etter et initiativ fra Venstre oversendt et forslag til byrådet, om å lage en landhockeybane med internasjonale mål, i tillegg til en kunstgressbane for fotball på Voldsløkka. Men siden den gang har lite skjedd.
I dag skal bydelsutvalget (BU) på Sagene behandle sak om kommuneplan for idrett. Hovedfokus i saken er Voldsløkka, og bydelen etterlyser nå handling. Et enstemmig BU har tidligere behandlet en sak om Voldsløkka, der det ble understreket viktigheten av at området skal komme bydelens befolkning til gode. Særlig skal barn og unge sikres tilgang til både hall og andre idrettsanlegg på tomten. Men i følge sakspapirene frykter bydelen nå at for mange kokker skal føre til altfor mye søl. Både idrettslag, Oslo kommune og private initiativtakere vil ha en bit av området, og bydelsdirektør Knut Egger vil nå ha en helhetlig plan for området, der bydelen selv sikres deltakelse i styringen.
Da det tidligere i høst ble klart at Skeid rykker opp i 1. divisjon, presser dette ytterligere på for en avklaring i forholdt til et nytt fotballstadion med kunstgress. Etter det Østkantavisa erfarer er stadion som er der i dag i så dårlig forfatning at Norges Fotballforbund vil forby 1. divisjonsfotball der. Dette fører til at de lokale fotballhelter må flyttes vestover til Bislett når de skal spille sine hjemmekamper.
Saken behandles i BU i kveld klokka 18.30 i Sagene samfunnshus.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.