*Nettavisen* Nyheter.

Etterlyser kommunal skogspleie

Skogholtet er i enda større bruk enn tidligere, sier fra venstre Bernt Devik, Bjørn Gravløkken og Åse Devik, i skogholtet ved Bygdøy Borettslag i Huk Aveny.

Beboerne rundt Grandeskogen stortrives i nye lyse omgivelser etter hugging i skogholt.

BYGDØY/GRANDESKOGEN: - Jeg synes det er blitt fantastisk flott, sier Bjørn Gravløkken, som har bodd i Bygdøy Borettslag de siste seks årene.

Han er ikke alene om å være glad for huggingen av kratt og busker i den delen av Grandeskogen som grenser mot borettslaget.

Beboere i området er strålende fornøyd med lyset som nå slipper gjennom skogen.

- Det er blitt et vakkert skogholt, og er i større bruk enn tidligere, sier Åse Devik, som har bodd i borettslaget i 15 år.

- Det var jo et villniss, en krattskog av de sjeldne. En urskog er hva jeg kaller det, sier hun da Lokalavisen Frogner møter henne forrige uke.

Privat

Det er på bakgrunn av oppslagene rundt huggingen i Grandeskogen, som stod på trykk i Lokalavisen Frogner 28.05 og 02.06 at hennes sønn Bernt Devik har tatt kontakt.

- Det var jeg, som etter tillatelse fra borettslaget hugget her, nettopp for å gjøre det lysere og triveligere, sier han.

- Det virker ikke som om kommunen vet at deler av denne skogen er privat. Det er vanskelig å vite hvor grensene går, og jeg kan ha kommet til skade for å kappe noen av kommunens trær, eller hasselbusker, sier han.

- Hvorfor tok du ikke kontakt med friluftsetaten i forkant av huggingen.

- Det gjør vi nesten hver vinter og vår. Vi opplever at de ikke er særlige gode naboer, men snarere vanskelige å forholde seg til, sier Devik, som skulle ønske friluftsetaten kunne merke op hvor grensene går.

Villniss

Han får støtte av sin mor Åse Devik, som sier hun ringer til Frilufsteaten støtt, uten at noen er kommet for å holde skogen.

- Det er ikke skogspleie å ikke holde skogen, men bare la den vokse vilt, sier Bernt Devik.

Han presiserer at i følge kart hentet hos plan- og bygningsetaten er kun omlag 1/10-del av skogen kommunal.

- Jeg har stor respekt og forståelse for at den gamle kalkfuruskogen på Bygdøy skal bevares, men betyr verning av skogen at den skal stå uten skjøtsel, spør Gravløkken og etterlyser skogs-og trepleie fra kommunens side.

- Det virker ikke som om kommunen vet at deler av denne skogen er privat

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag