Etterlyser lov om kattehold

Vi gledet oss til å flytte til ny leilighet med hageflekk og kjenne den deilige følelsen av å kunne tråkke barbent ut i gresset en sommermorgen. Men, idyllen brast fort da jeg en morgen tråkket rett i kattebæsj! Noen dager senere hadde vi fått besøk da vi kom hjem fra tur i bånd. I hundesengen lå en stor katt og glodde på oss. Heldigvis fikk vi den ut før "krigen" med hundene brøt løs.

I området vi bor er det mange barnehager, men vi observerer stadig katter som bruker sandkassene som toalett. Er dette til glede for barna?

Selv er jeg hundeeier og holder hundene i bånd der det er pålagt, og fjerner alltid bæsjen etter mine dyr. På mine turer møter jeg utrolig mange som tar rollen som "hundepoliti" og tillater seg å snakke til oss hundeeiere i en særdeles ubehagelig tone; det være seg enten det gjelder at noen er redd for hunder, at andre hundeeiere ikke tar opp bæsjen, at de flyr løse der det faktisk er lov, osv.

Det forundrer meg at det er så mye bråk og meninger om hundeeiere, men man hører aldri om plikter katteeiere burde ha. Det er jo faktisk mange som også er redde for katter, som ikke har lyst på besøk av dem, ikke vil at hage/sandkasse blir brukt som kattetoalett, men kattene flyr jo rundt hvor de vil. Hvilken mulighet har man til å komme i kontakt med kattens eier? De fleste hunder har telefonnnummer festet til halsbåndet slik at eier lett kan kontaktes hvis de er til plage for andre - det har ingen av kattene som har plaget meg hatt!

Hva skyldes det at våre myndigheter lager lover og regler for hundehold (og annet dyrehold) men intet for kattehold?! Spiller det ingen rolle hvordan kattene har det, og hvor de gjør fra seg? Jeg etterlyser herved en lov om kattehold!

Hilsen hundeeier

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.