RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser oppdragelse


Søndag morgen så glasscontainerne slik ut, etter nattens møte med feststemte ungdommer. Naboer spør om dette er resultat av svikt i oppdragelse. Foto: Privat
Søndag morgen så glasscontainerne slik ut, etter nattens møte med feststemte ungdommer. Naboer spør om dette er resultat av svikt i oppdragelse. Foto: Privat
Dette er hærverk! Det har noe med oppdragelse og holdninger å gjøre, mener Voksen-beboer Lars Asbjørn Hanssen, som så ungdommers destruktive atferd på nært hold sist helg.

VOKSEN: Kl. 03.30 natt til søndag våknet ekteparet Hanssen/ Fuglem av bråk ute i Olav Aukrusts vei.

Vi hørte forferdelig brøling etterfulgt av flere drønn og deretter lyden av singlende glass, forteller Lars Asbjørn Hanssen.

Bråk, hærverk og latter

Vi kom oss opp, og ut på terrassen kunne vi skimte to tenåringer på 16-17 år. De slengte flasker i asfalten og på gårdsplassen. Vi ropte og da la de på sprang bortover Olav Aukrusts vei, retning Nils Collet Vogts vei. Ute av syne hørte vi da sang og latter. Åpenbart var de meget godt fornøyd med sin brave innsats, og de fortsatte støyende videre, uten tanke på at de slik kunne forstyrre flere borgere ut av sin nattesøvn.

Et trist syn møtte ekteparet Hanssen /Fuglem da de gikk ut.

Begge flaske containerne var veltet, flasker og glasskår lå overalt, og foran vår innkjørsel var hele plassen og trappen overstrødd med glasskår etter at de hadde "moret" seg med å knuse flasker. Det var litt av en jobb å få ryddet dette før noen kunne skadet seg, sier Hanssen.

Spørsmål om oppfølging

Han lurer på om foreldre er klar over hvordan barna deres oppfører seg.

Det bor noen foreldre i Bydel Vestre Aker, i området Voksen/nedre Holmenkollen, som burde stille sine sønner noen spørsmål når disse under 18 år kommer ravende fulle hjem klokken fire om natten. Er forresten foreldrene hjemme? undrer han og fortsetter:

Synes vi som foreldre at det er greit at ungdom under 18 år drikker seg fulle, eller har vi markert tydelig at det er faktisk en grunn til at alkohol ikke skal selges eller skjenkes til denne aldersgruppen? spør Hanssen, som selv for øvrig er leder for Vestre Aker Høyre.

Skal vi være siviliserte mennesker, er den første grunnleggende kulturadferd nedfelt i det uskrevne som heter folkeskikk: Plag ikke andre med din tilstedeværelse i livet. Vis hensyn og omtanke det gjelder både mennesker, dyr og fysiske omgivelser. Det koster så lite og betyr så meget, mener han.

Tøm oftere!

Hanssen ser gjerne at containerne ble tømt oftere.

Kommunen greier ikke å tømme containeren ofte nok så det samler seg opp flasker rundt omkring. Så har vi da noen som ikke gidder å ta med seg kartonger og poser de hadde med flaskene i og slenger dem igjen. Hvordan er det mulig å være så lat? spør Hanssen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere