RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser radikale bibliotekstanker

Han er vokst opp på et lite sted på Vestlandet der alt var stengt, så flyttet Imdi-direktøren til Oslo- og fant ut at alt var stengt her også. Nå håper han på lange åpningstider for nytt bibliotek.

FURUSET: – Det er dèt jeg ønsker meg for et nytt bibliotek: Større tigjengelighet og utvidete åpningstider!

Les om framtidas bibliotek på Furuset her

Integrerings- og mangfolds-direktør Alv Sørland var én av fire kommentatorer på frokostmøtet torsdag om nytt bibliotek på Furuset. Han, som de tre andre kommentatorenen er fra en liten bygd på Vestlandet:

LES OGSÅ: - Biblioteket skal være et bibliotek

LES OGSÅ: - Invester i skikkelige møbler!


– Og der var alt stengt på søndager. Så flyttet jeg til Oslo og ahdde store tanker om åpningstidenen her, men det viste seg at på søndager er jo alt stengt her også. Dessverre, sa Sørland, til latter fra salen.

Det viste seg at Imdi-direktøren nettopp var blitt leder for biblioteket i direktoratet og, en ansvarsoppgave han ikke tok lett på:

– Jeg tenkte bare på studietiden og alt jeg ikke hadde lest. Da sa bibliotekaren til meg: "Men, Alv, du må tenke på biblioteket som det det er: Muligheter!" Jeg opplever Furuset som et mulighetenes område, og vil gjerne være ambassadør for dette innad i integrerings og mangfoldsirektoratet.

LES OGSÅ: Biblioteket som Nav-kontor

LES OGSÅ: - Må ha ordentlige budsjetter!


Han hadde lest Hio-rapporten om det famtidige biblioteket på Furuset, og var klar i sin tale: Biblioteket må inn i et strategisk perspektiv.

– Dette området skal ha en befolkningsvekst på 36 prosent på 10 år. Spørsmålet blir derfor: Tør vi tenke modig nok. Tør vi tenke radikalt nok?

– Jeg tror man må sette brukermedvirkning inn i sammenheng, og konsentrere oss om hvordan dette kan få frem gevinster- og hvilke- i et godt bibliotek, sa Sørland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere