Etterlyser ridende gutter

FORBEREDELSENE ER I GANG: Skuespiller og kjentmann Fred Borg og Maridalsspillets adminstrasjonsansvarlige, Carina Trulsen, er klare for spel ved Margaretakirkeruinen i Maridalen.

FORBEREDELSENE ER I GANG: Skuespiller og kjentmann Fred Borg og Maridalsspillets adminstrasjonsansvarlige, Carina Trulsen, er klare for spel ved Margaretakirkeruinen i Maridalen. Foto: FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det rigges til drama i kirkeruinene i Maridalen, og torsdag begynner prøvene. Men fortsatt kan du bidra. Særlig om du er gutt og kan ri.

RIGGER: Oslo Audio brukte onsdagen på å rigge opp tribune og scene ved kirkeruinen i Maridalen.

NY I LEDELSEN: Carina Trulsen er ny administrasjonsansvarlig i Maridalsspillet. Sammen med Ronny Fagereng, som overtok stafettpinnen som spel-leder etter Stine Frøystadvåg i vår, utgjør hun ledelsen i den årlige kulturbegivenheten.

INGEN NYKKER: Fred Borg skal i år stå på scenen som Arne Aslaksson for åttende gang, men han er også med på å rigge.

Maridalsspillet under opprigging.

Maridalsspillet under opprigging.

Maridalsspillet under opprigging.

Maridalsspillet under opprigging.

Maridalsspillet under opprigging.

MARIDALEN: Onsdag jobbet Oslo Audios montører i stekende sol med å montere opp tribunene som vil kunne ta opp til 400 publikummere hver kveld, når årets oppsetning av Maridalsspillet har première 20. august.

«Ny» historie

Allerede torsdag (4. august) starter de første øvelsene for skuespillerne, ved ruinene, og neste uke skal også statister til pers, forklarer Carina Trulsen.

Hun er kulturhistoriker og «fersk» i spelet. Trulsen ble tilsatt som administrasjonsansvarlig for spillet i mars.

LES OGSÅ: Nye krefter i Maridalsspillet

Lenger erfaring har maridølen Fred Borg, som skal spille Arne Aslaksen for åttende gang.

– Bjørn (Sæter, regissør av Maridalsspillet for tredje gang, journ.anm.) har gjort en del endringer i regien i år. Det blir veldig spennende, sier Borg.

I følge Trulsen er kronologien endret, og historien vil bli en ny opplevelse for publikum, til tross for at det fortsatt er Engelstads «Svartedauden» som ligger til grunn.

LES OGSÅ: Fra "Varg Veum" til Maridalsspillet

Nytt av året er blant annet at Borgs karakter skal sitte til hest gjennom hele stykket.

– Det kan bli interessant! humrer, Borg, som red under oppveksten i Nydalen.

– Jeg tok det opp igjen først i Maridalsspillet, men har fått kurs av Ivar Bakke på Skjerven gård, og jeg synes det er moro, sier han.

LES OGSÅ: Les alt om Maridalsspillet 2010 her!

Ser etter gutter som kan ri

Rundt regnet hundre personer, medregnet stort og smått, er så langt med i årets produksjon. Men det er ikke for sent å melde seg hvis man vil bidra frivillig. Særlig én type statister er det behov for.

– Det skal være med flere ridende knekter i år, og da trengs det flere ryttere. Men problemet er at det er så få gutter som rir. Kan du få med at vi trenger unge gutter som kan ri, og at de kan ta kontakt på www.maridalsspillet.no? sier Borg.

Skåber-effekten

Både Borg og Trulsen er dessuten spente på hvilken effekt Linn Skåbers serie «Hjerte til hjerte – spelet», som gikk i fjor høst, vil ha på besøkstallet. Eller om det blir noen «Skåber-effekt» som Borg kaller den.

LES OGSÅ: Fred Borg ble forbannet på Linn Skåber

Flere av de medvirkende i Maridalsspillet har riktignok allerede opplevd en slik effekt, kan Borg avsløre. Produksjonsselskapet bak NRK-serien hentet nemlig inn blant annet Borg til den kommende serien til Robert Stoltenberg, som trolig blir å se på skjermen til høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.