RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser sakspapirer på nett


Linn Beate Kaald Thoresen mener det er frustrerende at fullstendige BU-papirer og protokoller ikke er tilgjengelige på nettsiden.
Linn Beate Kaald Thoresen mener det er frustrerende at fullstendige BU-papirer og protokoller ikke er tilgjengelige på nettsiden.
Linn Beate Kaald Thoresen (V) syns det er uheldig at politiske vedtak i Bydel Grorud ikke ligger bedre tilgjengelig på nett.

BYDEL GRORUD: Venstre har ingen representanter i bydelsutvalget (BU), og får derfor ikke tilsendt sakspapirer og protokoller. Papirene som ligger på bydelens hjemmeside er mangelfulle og vanskelige å orientere seg i.

For oss som skal gjøre en jobb for bydelen på utsida, er det lite informasjon å finne på nettet, sier leder av Grorud Venstre Linn Beate Kaald Thoresen.

Lettere i andre bydeler

Hun peker på at sakspapirer fra andre bydelsutvalg og Oslo bystyre ser annerledes ut.

Det har hendt at det har vært lettere å orientere seg gjennom andre bydeler, i saker som er på høring i alle Oslo-bydelene. I andre tilfeller har vi måttet lete opp sakene hos Plan- og bygningsetaten. Jeg syns det er uheldig at sakene ikke er mer tilgjengelige, sier hun.

Tungvint for innbyggerne

Kaald Thoresen mener det også blir vanskelig for innbyggerne i bydelen å finne informasjon.

Det må legges til rette for at innbyggerne kan finne informasjon så enkelt som mulig. Vanlige folk vet ikke hvordan de skal finne fram. Dette blir kun for spesielt interesserte, sier hun.

Kaald Thoresen syns bydelen bør legge ut pdf-dokumenter av alle sakspapirer og protokoller.

Det er jo bare å klikke på en tast! sier hun.

Grorud Venstre etterlyste møteplanen for 2009 før jul. Den ble ikke lagt ut på hjemmesiden før nå nylig.

Det er veldig frustrerende å ikke kunne orientere seg om når de politiske møtene skal holdes. Vi har forståelse for at det har vært endringer i ansettelsene i bydelen, men dette er viktig, sier Kaald Thoresen.

Hun ønsker mer åpenhet i bydelen. Da må også informasjonen være å finne på nettet.

Vår arbeidssituasjon er én ting, men det er også viktig for innbyggerne at det er greit å finne informasjon, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere