Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etterlyser støyskjerm

Jan Thürmer er forundret over at støyskjermen i bakgrunnen stopper opp halvveis foran boligen på andre siden av T-banelinjen. Foto: Vidar Bakken
Jan Thürmer er forundret over at støyskjermen i bakgrunnen stopper opp halvveis foran boligen på andre siden av T-banelinjen. Foto: Vidar Bakken
Mellom stasjonene Åsjordet og Bjørnsletta er det bygget støyskjerm bare på den ene siden ut mot T-banelinjen.

Beboere i leilighetene på motsatt side av støyskjermen vil ikke bli tilgodesett med støyskjerming.

Støyskjermen følger denne svingen og dekker for boligene tett opp til linjen.

Leiligheter som ligger svært tett opp til T-banen får ikke støyskjerming.

ÅSJORDET: Jan Thürmer har utsikt til en nybygd støyskjerm fra leiligheten i Ullern allé.

Det er et forunderlig prosjekt. Det ser halvferdig ut og stopper i løse luften, uten å dekke nybygget med leiligheter som ligger nærmest linjen på andre siden. Jeg sto og så på at de bygde støyskjermen og gledet meg til de skulle fortsette på siden som vendte mot oss, men det har vi hørt at det ikke blir noe av, sier Thürmer.

Flere blir berørt

Heller ikke lenger opp i Ullern allé, hvor leilighetsbyggene ligger tett opp til T-banen er det anlagt støyskjerming. Det er bare eneboligene på andre siden som har fått dette.

Mitt spørsmål er hvorfor det bare er støyskjerming på den andre siden, når det er mange flere som vil bli berørt på denne siden. Nå vil vi få støy fra vognene og ekko fra støyskjermen i tillegg. Jeg kan heller ikke se at skjermen består av støyabsorberende materiale, sier Thürmer.

Er fullført

Bjørn Holthe Andersen er prosjektleder i Kolsåsbaneprosjektet i Kollektivtransportproduksjon AS. Han opplyser om at støyskjermingen langs linjen er fullført.

Vi har foretatt alle støyberegninger og de krav som følger disse. Dette følger vi slavisk, og støyskjermingen langs banen er et resultat av våre beregninger, sier Holthe Andersen.

Støyberegningen vil bli fulgt opp.

Vi er pålagt å gjøre nye målinger innen ett år etter å ha startet drift. Det betyr blant annet at strekningen Åsjordet-Sørbyhaugen blir kontrollmålt innen august i år. Hvis tidligere beregninger ikke holder mål, må vi gjøre nye tiltak, sier Holthe Andersen.

Betalte selv

Hvorfor ser støyskjermen ved Åsjordet halvferdig ut, og vil det ikke bli ekko ut mot boligene på andre siden av linjen?

Støyskjermen er ferdig fra vår side. En av naboene har fått forlenget støyskjermen, som de har betalt selv. Støyskjermen har absorberende virkning, og det er lite refleks fra denne og ut i omgivelsene, sier Holthe Andersen.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere