*Nettavisen* Nyheter.

Etterlyser veskenappere

Politiet er interessert i å komme i kontakt med vitner til fire tilfeller av veskenapping i området rundt Godlia T-banestasjon.

Godlia: Vi har hatt fire ran og ransforsøk som ser ut til å ha samme framgangsmåte og gjerningspersoner. Nå ønsker vi å komme i kontakt med folk som kan ha observasjoner i saken, sier Inge Sundeng, etterforskningsleder på Manglerud politistasjon.

Samme metode

Det første tilfellet skjedde 29. desember. En eldre dame som kom fra Godlia T-banestasjon ble passert av to gutter som nappet til seg dames veske og dyttet henne over ende før de sprang fra stedet.

Den 3. januar ble en kvinne som gikk fra T-banestasjonen på Godlia i retning Mekanikerveien truet med en jernstang av en gutt som ønsket kvinnens lommebok. Kvinnen nektet å gi fra seg lommeboken og gutten sprang fra stedet med uforrettet sak.

Den 18. januar var det to tilfeller av veskenapping. Det første skjedde på ettermiddagen. En kvinne ble dyttet over ende av to gutter i Baneveien. Guttene nappet til seg kvinnens veske og stakk fra stedet i retning Godlia.

Senere samme kveld fulgte tre gutter etter en kvinne som gikk av T-banen på Godlia stasjon. I Låveveien sprang de tre guttene på kvinnen bakfra samtidig som de forsøkte å rive til seg kvinnens veske. Kvinnen slo tilbake og klarte å løpe fra guttene. Også denne gangen sprang de i retning Godlia.

Beskrivelse

De tre guttene er beskrevet som 16 til 18 år gamle, av utenlandsk opprinnelse. De skal ha hatt på seg mørke korte boblejakker med hette. Guttene skal være mellom 175 og 180 centimeter høye. Den ene av dem skal være nokså kraftig, mens en av dem skal være tynn.

Vi ser sakene i sammenheng. Vi er interessert i å komme i kontakt med folk som kan ha sett noe. Spesielt fra det siste forholdet. Det skjedde klokken 23.45 og det var flere andre passasjerer som gikk av på Godlia stasjon og kan ha sett guttene som oppholdt seg på stasjonsområdet, sier Sundeng.

Alle de fire veskenappingene har skjedd i en omkrets på noen hundre meter fra Godlia T-banestasjon. Alle de fornærmede er kvinner. Kvinnen som ble forsøkt ranet sist har i avhør fortalt at hun husker ansiktet til noen av guttene. Kvinnen vil gå gjennom politiets fotoregister for å se om hun gjenkjenner gjerningsmennene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.